Rapport om fedtstoffer: Bestemmelse af fedtindhold

Rapport om fedtstoffer: Bestemmelse af fedtindhold

Rapporten redegør for fedstoffernes type og opbygning. Vi kommer også ind på deres egenskaber og deres rolle i vores kost.

Herudover laver vi et forsøg, hvor vi bestemmer fedtindholdet i chips.

Indhold

Fedtstoffers type, egenskaber & opbygning s. 1
Fedtsyrer – de umættede og de mættede s. 2
Fedt i kroppen s. 4
Fedt i kosten s. 5
Eksperiment s. 7
Konklusion s. 9
Kildefortegnelse s. 10
Bilag 1

Uddrag

Apparaturliste
 stinkskab
 kork
 rundbundet kolbe
 vægt
 måleglas, 50 mL
 2 bægerglas, 250 mL
 glasuld
 plastiktragt
 varmekappe
 heptan
 glasspatel
 10 g chips / kage


Fremgangsmåde
Vi afmålte 10 g chips og knuste dem fint i en morder. Derefter blandede vi dem i et bægerglas med heptan, og rørte omhyggeligt. Her kunne vi se, at jo mere vi rørte – jo mere gulligt blev heptanen grundet den høje fedtprocent.
Nu filtrerede vi det gennem en tragt med glasuld ned i en kolbe, og gentog ekstraktionen nu kun med 40 mL heptan. Via en varmekappe kogte vi heptanen ud i stinkskabet, så der på bunden af kolben kun lå en lille smule gult fedt – både umættet og mættet... Køb adgang for at læse mere

Rapport om fedtstoffer: Bestemmelse af fedtindhold

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.