Mussolinis vej til magten | Facisme

  • HHX 2. år
  • Historie B
  • 7
  • 9
  • 3401
  • PDF

Mussolinis vej til magten | Facisme

Større opgave i Historie om Mussolini og fascismen.

Indhold

Indledning
Mussolinis march til magten
Fascisme i Italien og Mussolinis omformning af Staten
1. Verdenskrig
Mussolini som pacifist og socialist
Italien i krise
Fascismen Kontra Pacifismen.
Fascisternes 10 bud.
Et diktatur bygges op.
Mussolini og Kirken/Paven.
Mussolini efter hans død.
Efterkrigstiden i Italien.
Konklusion
Kildehenvisning

Uddrag

Indledning

”For mig er fascismen ikke et mål i sig selv men midlet til at genoprette nationens ligevægt”

Sådan sagde Mussolini i 1921 godt et år, før han blev udnævnt til regeringsleder i Italien. Under sin lange periode som Italiens diktator sørgede han også for at holde fascistpartiet under kontrol. Det var ikke fascismen som havde magten i Italien, men rettere Mussolini som styrede Italien indtil 1943. Han lod ikke fascismens ideer stå i vejen for hans egne, hvis det forekom ham uhensigtsmæssigt.

Jeg har i min opgave valgt at fokusere på enkelte punkter i Mussolinis tid som diktator. Med udgangspunkt i en redegørelse for Mussolinis vej til magten, derefter ville jeg lave en analyse af fascismen som ideologi og Mussolinis omformning af staten Italien. Endelig ville jeg vurdere Mussolinis betydning for Italiens historie efter krigstiden.

Mussolinis march til magten

Benito Amilcare Andrea Mussolini som han blev født den 29. juli 1883 og døde 28. april 1945. Han udnævnte sig selv til I'l Duce i 1925, samme år som Hitler udgav Main Kampf på.
I 1902 flyttede han til Schweiz. Ude af stand til at finde arbejde, blev han arresteret for vagabonderi. Senere blev han udvist og returneret til Italien for at aftjene sin værnepligt.
Efter yderligere problemer med politiet, blev han en del af staben hos en avis i den østrigske by Trento i 1908. På dette tidspunkt skrev han en novelle. Mussolini havde en bror, Arnaldo - som senere blev redaktør af Il Popolo d'Italia, den officielle avis for hans regime.

---

Fascisme i Italien og Mussolinis omformning af Staten

Mussolinis spådom: da Hitler kom til magten udtalte Mussolini sig således:

” Fascismen er en religion. Det 20. århundrede ville gå over i historien som fascismens århundrede”

Sådan udtalte Mussolinis sig dengang, da Hitler som til Magten i Nazi Tyskland i 1933.
Fascismen fra 1922-1945

I slutningen af 1800-tallet blev Italien samlet til ét rige under Konge Victor Emanuel II. Men stadig var landet helt stillestående, deres store ressourcer af stål gavnede dem heller ikke. Selv med så mange ressourcer i landet formår man ikke at udnytte det og det var nok Italiens største problem, landet var i balance både politisk og økonomisk.

Der Konge Victor Emanuel III blev Konge i 1900, kunne halvdelen af befolkningen ikke læse, der var store modsætninger i Syd- og Norditalien. Specielt det sydlige som var domineret af mafiaen, som nærmest styrede hele økonomien i Syditalien på deres præmisser. Hele landets situation var... Køb adgang for at læse mere

Mussolinis vej til magten | Facisme

[1]
Bedømmelser
  • 17-08-2011
    Brugbar opgave :-) :-) :-)