Bevægelsesanalyse af baghåndsslag i badminton og analyse af muskel

  • STX 2.g
  • Idræt C
  • 10
  • 4
  • 1132
  • PDF

Bevægelsesanalyse af baghåndsslag i badminton og analyse af muskel

Dette er en bevægelsesanalyse af et baghåndsslag i badminton samt en redegørelse for, hvordan den tværstribede muskel arbejder.

Indhold

1. Redegør for hvordan den tværstribede muskel arbejder

2. Skitser med udgangspunkt i figur 3.6 (bilag 2) hvornår en muskel yder størst kraft? Giv dit bud på, hvorfor der er forskel på kraften, i forhold til det ekcentriske, statiske og koncentriske muskelarbejde.

3. Bevægelsesanalyse af baghåndsslag i badminton

Uddrag

1. Redegør for hvordan den tværstribede muskel arbejder:

Den tværstribede muskel også kaldet skeletmusklen er den mest almindelige muskel i menneskekroppen. Det er den fordi denne muskeltype er knyttet til hele bevægeapparatet. Hver gang man laver en bevægelse eller spænder i sine muskler er det skeletmusklen man kan se, da det er de muskler der er de yderste muskelgrupper. Derudover er den tværstribede muskel, en muskel man selv er herre over.
Den tværstribede muskel er opbygget af 10.000 til 40.000 muskelceller som kan blive helt op til 40 cm lange. For at holde sammen på hele musklen er der en hinde rundt om. Selve musklen arbejder ved hjælp af nogle fibre og fibriller der sidder helt inde i midten af musklen. Men hvis man skal forklare hvordan den tværstribede muskel arbejder bliver man nød til at starte helt fra starten af.
Den tværstribede muskel hæfter sig på knogler i kroppen, det musklen så kan gøre er at trække sig sammen (koncentrisk arbejde) eller forlænge sig (excentrisk arbejde). Dette sker ved hjælp af musklens indre arbejde. Der sidder nemlig inde i selve muskelfibercellen noget der kaldes muskelfibriller. Disse fibriller består hovedsageligt af proteiner, nemlig proteinet myosin og... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af baghåndsslag i badminton og analyse af muskel

[2]
Bedømmelser
  • 11-11-2012
    middelmådigt.........................................................
  • 19-04-2011
    Givet af HF-elev på 2. år
    Skulle kun bruge det om tværsribet muskel, og det var rigtig fint:)