Muhammedkrisen | DHO

Muhammedkrisen | DHO

DHO/DSO som redegør for Jyllands-Postens motiver til at trykke tegningerne af profeten Muhammed og analysere mulige årsager til, at tegningerne skabte forargelse i en række muslimske lande. Endelig vurderes konfliktens betydning for ytringsfriheden i Danmark og vesten.

Indhold

Indledning 1
Problemstilling 1
Tegningerne blev til 2
Tegn løs 3
Formålet med tegningerne 4
Muslimernes reaktion 5
Voldsomme demonstrationer 7
Hvorfor så voldsomt en udvikling? 7
Ytringsfriheden bagefter 8
Konklusion 9

Uddrag

Muhammed tegningerne blev til som følge af en børnebog. Det var i sommeren 2005, hvor forfatter og journalist Kåre Bluitgen var til en fest ibland venner og bekendte. Kåre Bluitgen har været en del af den klassiske vestrefløj men efter sit arbejde som formand for skolebestyrelsen på den indvandrerpræget skole Blågårdsskolen og bogen ”Til gavn for de sorte”, følte mange, at han ikke hørte til længere.

Til festen løb Bluitgen ind i sin gamle bekendte Journalist Troels Pedersen, og snakken ledte sig ind på, hvad festens medlemmer gik rundt og beskæftigede sig med. Kåre Bluitgen har problemer med sin kommende børnebog om Profeten Muhammeds liv. Bluitgen manglede en til at illustrere hans bog, for ingen tegnere ville tage jobbet i frygt for muslimers reaktion til tegningerne. Ifølge Koranen, som er islamismens primære helligskrift som er profeten Muhammeds åbenbaringer, må man ikke afbillede Muhammed. Troels Pedersen kunne godt se, at der var en god historie i sagen, så da han et par måneder senere blev ansat hos nyhedsbureauet Ritzau, kontaktede han Bluitgen og spurgte ind til bogen. Bluitgen havde fundet en tegner, men vedkommende havde insisterede på at være anonym... Køb adgang for at læse mere

Muhammedkrisen | DHO

[5]
Bedømmelser
 • 10-06-2010
  Det er en meget velarbejdet opgave. Kan anbefales.
 • 15-02-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Fin, inspirationsmateriale
 • 26-05-2011
  Kan klart anbefales - den er godt skruet sammen, er meget beskrivende og kommer ind på mange ting
 • 22-05-2011
  FIIIIIIIIIIIIIINT OPGAVE::::::::::::

Materialer relateret til Muhammedkrisen | DHO.