Motown

  • HF 1. år
  • Musik C
  • 11
  • 6
  • 2069
  • PDF

Motown

Opgave omhandlende Motown Records. En større opgave om Barry Gordys Motown og gruppen Temptations Cloud Nine. Indeholder en historisk gennemgang af genren, samt analyse af Temptations-nummeret "Cloud Nine".

Uddrag

Motown fra drøm til virkelighed

Da Barry Gordy står ved samlebåndet ved bilfabrikken Ford i 1950`erne har han en drøm, en drøm om at lave en fabrik som Ford, en fabrik der kunne skabe musik, en hit fabrik.

Samtidig med arbejdet på Ford fabrikken begyndte Gordy at ernære sig som sangskriver. Han leverede bl.a. flere hits til datidens store soul sanger Jackie Wilson. Men på grund af at musik branchen var ny og ung, var der ikke de store penge i at skrive sange da man på det tidspunkt kun fik et engangs beløb pr. sang, til forskel fra i dag hvor sangskriver får royalties hver gang en sang bliver spillet i radioen.
Men Gordy havde næse for forretning, han var ikke et sekund i tvivl om at der var penge i pladebranchen, men det galt om at udgive sine egne produktioner. Mødet i 1957 med doo-wop gruppen The Miracles med Smokey Robinson som lead sanger, viste sig at være det vendepunkt der skulle til, for at kickstarte Barry Gordys drømme om eget produktions selskab.
I 1960 efter opfordring fra Smokey Robinson, starter Gordy sit eget pladeselskab med en start kapital på 800$, han gav det navnet Motown som er en forkortelse af... Køb adgang for at læse mere

Motown

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.