Motionsplan og kostplan

  • HHX 2. år
  • Idræt B
  • 12
  • 12
  • 2981
  • PDF

Rapport: Motionsplan og kostplan

Rapporten indeholder en idrætsaflevering om motion og kost. I afleveringen kan man finde en kost- og en træningsplan. Det vil blive redegjort for proteiner, kulhydrater, fedt, vitaminer og mineraler og de 8 kostråd m.m. Idræt C.

Indhold

Indledning
Motions og kostplan indledning
Fase 1: Volumen Accumulation Phase
Fase 2: Intensity Phase
Fase 3: Eccentric Training Phase
Proteiner
Kulhydrater / Fedt / Vitaminer og mineraler
De 8 kostråd og effekten deraf på min krop.
Farer ved mangel på motion
Bilag

Uddrag

Indledning

Først vil jeg starte med at besvare den givne opgave omkring en kost og motionsplan, som jeg laver ud fra, at jeg gerne vil øge vægt, muskelmasse og muskelstyrke. Dernæst lave en specialiseret kostplan for en enkelt dag, men som er gældende for en uge, undtagen aftensmad. Herefter vil jeg redegøre for hvad kulhydrater, proteiner, fedt og vitaminer har af betydning for kroppen. Til sidst vil jeg beskrive hvilke effekter de 8 kostråd har på ens sundhed og slutte af med beskrive de sundhedsmæssige ting der sker ved kroppen, hvis den mangler motion.

Jeg vil nu starte med at fortælle generelt omkring hvad jeg laver til daglig, så jeg hele vejen igennem kan forklarer og henvise, hvorfor jeg gør, som jeg gør.

Jeg er 17 år, vejer 69 kg, er 183 cm høj og er normalvægtig . Jeg spiller fodbold 3 gange om ugen, og løber én eller to gange ud over det. I perioder styrketræner jeg, men det vil jeg til at gøre efter denne opgave. Jeg meget svært ved at tage på, og har mange gange prøvet i perioder at tage flere kilo på, men uden for alvor at tage på.

1. Motions & kostplan
Først vil jeg koncentrerer mig omkring selve træningen. Som nævnt ovenfor vil jeg forsøge, at tage flere kilo på, øge muskelmassen og muskelstyrken. Jeg vil mest af alt prøve at få mine arme til at øge deres muskelmasse. Derfor har jeg lavet noget research på en hjemmeside , som har givet mig tilstrækkelig viden til at finde øvelser og andre programmer på nettet , til at få hjælp fra.

---

Fase 2: Intensity Phase
I denne fase har vi mere fokus på tung træning. Dette er effektivt, hvis man prøver at øge muskelstyrken. Denne meget tunge træning gør meget for muskeltilvæksten, og virker specielt meget godt, når man laver den efter fase 1, fordi kroppen tit superkompensere, når den samlede volumen sænkes i træningen.
Træningsmetode: Her bruger man supersets . Det gør man med meget tunge vægte og selvfølgelig mindre gentagelser og mindre sæt. Det første sæt skal man isolere musklen fx triceps, hvor efter man tager et sæt closegrip bænkpres, som gør at man kan belaste triceps lidt længere endnu, men... Køb adgang for at læse mere

Motionsplan og kostplan

[1]
Bedømmelser
  • 27-03-2014
    Udmærket opgave, er dog ikke på noget højt niveau.