SRP: Mode- og Kvindesyn i 19. Årh. i Engelsk og Historie

  • STX 3.g
  • SRP (Historie A, Engelsk A)
  • 12
  • 26
  • 8428
  • PDF

SRP: Mode- og Kvindesyn i 19. Årh. i Engelsk og Historie

SRP om Mode- og Kvindesyn i det 19. århundrede, skrevet i fagene Engelsk A og Historie A.

SRP'et indeholder en kort gennemgang af historiske årsager til det viktorianske kvindesyn (ca. tre sider) en analyse af Thomas Hardys roman "Tess of the d'Urbervilles" (ca. 10 sider) og en gennemgang af moden i det 19. århundrede og dets relevans. Udover det indeholder opgaven også et abstract, en indledning og en konklusion.

Studienets kommentar

Opgaven mangler en indholdsfortegnelse og en litteraturliste, som der skal være i SRP.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract
Forord
Indledning
Kvindesynet gennem det 19. århundrede
Det victorianske kvindeideal.
Kvindens rettigheder
Kvinden på arbejdsmarkedet
Delkonklusion:
Tess of the d'Urbervilles
Analyse
Resumé:
Personkarakteristik:
Tess Durberfield (d'Urberville):
Alec (Stroke) d'Urberville:
Angel Clare:
Tess far – Jack Durberfield
Tess mor: Joan Durberfield
Synsvinkelforhold:
Fortælleteknik:
Fortællertype:
Komposition:
Indre dynamik:
Romanens episke (fortællende) forløb:
Ydre opbygning:
Indre opbygning.
Tidsforløbet:
Romantype:
Temaer i bogen
Titel:
Motiver:
Symbolik:
Sprog og stil.
Tid, rum, miljø:
Historisk baggrund:
Skæbne
Kvindesyn:
Delkonklusion:
Moden i det 19. århundrede og dens relation til kvindesynet
Kort redegørelse for moden igennem det 19. århundrede
Kvindesynets udtryk i moden
Delkonklusion:
Endelig konklusion

Uddrag

Indledning:

I denne opgave har mit mål været at fremvise kvindesynet i det 19. århundrede, og de forskellige aspekter der var med til at forme og illustrere dette syn.

De problemstillinger jeg har beskæftiget mig med har været: Hvordan det pågældende kvindesyn blev dannet og hvorfor, samt hvorvidt der var en sammenhæng mellem kvindesynet og kvindefremstillingen. Jeg har valgt disse spørgsmål, fordi jeg mente, at de tilsammen kunne give mig et fyldestgørende indblik i kvindesynet igennem århundredet.
For at få svar på mine problemstillinger har jeg valgt, også i overensstemmelse med min problemformulering, at tredele min opgave.

Den første del handler om de samfundsmæssige udviklinger der ledte frem til kvindesynet. Disse informationer var rent faktuelle, og er blevet fundet i flere forskellige historiebøger, hvor jeg samtidig har taget den enkelte forfatters holdning med for at kunne danne mig et bredt og varieret syn. At der så ikke kommer så mange forskellige holdninger til udtryk i den første del, er ikke et udtryk for mangel på synspunkter, men nærmere, at de fleste forfattere delte de samme synspunkter.

Den anden og mest omfangsrige del, er en analyse af Thomas Hardys roman Tess of the d'Urbervilles, hvori jeg er kommet omkring flere aspekter af bogen, igen for at være sikker på at få alle facetter med. I analysen har jeg både tage de litterære og historiske tidsperioder i betragtning.

Analysen er foretaget med henblik på at afdække en samtidsforfatters kvindesyn og hans skildring af datidens samfund i forhold til dette.

I tredje og sidste individuelle del, har jeg skrevet en kort redegørelse for tøjmoden for kvinder i det 19. århundrede, hvorefter jeg har sat det i perspektiv til de samfundsmæssige forhold og diskuteret deres sammenhæng. Jeg har adskillige bilag til denne del, da mode er en visuel ting, og forstås bedre sådan. Derudover har jeg også perspektiveret til nutidens samfund, for at illustrere hvordan moden ikke kun understøttede fortidens kvindesyn, men også påvirker samfundet i dag.

I løbet af disse tre dele, har jeg skrevet delkonklusioner, som jeg til sidst har sammenfattet til én endelig konklusion, som jeg håber fyldestgørende besvarer mine problemstillinger... Køb adgang for at læse mere

SRP: Mode- og Kvindesyn i 19. Årh. i Engelsk og Historie

[1]
Bedømmelser
  • 30-10-2010
    ....................................