Miljøvurdering af sodavandsemballage (glasflaske og plastflaske)

 • HTX 1. år
 • Teknologi B
 • 12
 • 8
 • 2312
 • PDF

Projekt: Miljøvurdering af sodavandsemballage (glasflaske og plastflaske)

Vi vil komme med en miljøsammenligning af en plastikflaske og vores alternativ, som er en glasflaske.
Vores vurdering er lavet som en livscyklusvurdering, hvor vi går ind og ser på produktion, distribution, brug og bortskaffelse. Vi vil finde ud af hvilke af de to produkter der er mindst belastende for miljøet.
I vores miljøvurdering ser vi på hvilke materialer, der er mest skånsomme og ikke kræver så meget energi at producere og i sidste ende hvad der bedst kan betale sig med hensyn til miljøet. Miljøvurderingen vil ikke komme ind på etiketten, skuelåg og kapsel.

Indhold

Indledning 2
Materialer 2
Plastikflaske 2
Produktion 2
Distribution 2
Brug 3
Bortskaffelse 3
Glasflaske 3
Produktion 3
Distribution 5
Brug 5
Bortskaffelse 6
Transport til produktet 6
Flaskens vej fra råvarer til den har været ude ved forbrugeren til den er tilbage på bryggeriet 6
Sammenligning af de to produkter 7
Konklusion 7
Kilder 8

Uddrag

Plastikflaske
Produktion
For at producerer et kilo PET plast(Polyethylenterephthalat), bliver der brugt 80 MJ/kg. Det vil sige, at der bliver brugt 2739,73 MJ til at producerer en Egekilde flaske. Når man brænder PET plast bliver der udvundet 30 MJ/kg. Det kan man trække fra de 80 MJ/kg, fordi det går tilbage til udgangspunkt.
Plastik fremstilles ud fra råolie og naturgas, der til bliver der til sat nogle kemikalier, som gør at man kan fremstille forskellige plasttyper.
Produktionen af en Egekilde plastikflaske produceres ved at anvende gamle flasker bliver smeltet tilbage til en flyende masse eller en helt ny masse, som ikke har været støbt om til andre plastik flasker eller produkter. En lille del af massen bliver lagt i en støbeform, som er et aftryk af den ønskede flaskes form. I dette tilfælde en afstøbning at Egekildes flaske. Plast massen bliver blæst ud til siderne i flasken. Når plastikken dækker hele den ønskede overflade i formen, sættes den til afkøling, så at vand, læskedrikke og lignende kan hældes på flasken på bryggeriet. Egekildes flasker er lavet af noget meget tyndt plastik, derfor bliver de smeltet om til nye flasker. Hvis vi havde valgt en flaske i hård plast, ville de blive renset, derefter.... Køb adgang for at læse mere

Miljøvurdering af sodavandsemballage (glasflaske og plastflaske)

[1]
Bedømmelser
 • 07-01-2016
  Givet af Studerende på 6. år
  fin nok, men kunne være bedre

Materialer relateret til Miljøvurdering af sodavandsemballage (glasflaske og plastflaske).