Coulombs gnidningslov - rapport i fysik

  • STX 2.g
  • Fysik B
  • 12
  • 6
  • 1403
  • PDF

Coulombs gnidningslov - rapport i fysik

Rapporten handler om Coulombs gnidningslov.

Formålet med denne rapport er, at undersøge sammenhængen mellem gnidning og arbejde ved to former for bevægelse; fast mod fast og fast mod luft. Vores forsøg skulle gerne føre til en konklusion, der kan efterbevise de to følgende proportionaliteter:
1) Gnidningstkraften og normalkraften - dette er kaldt Coulombs Lov
2) Luftmodstanden (også en gnidningskraft) og kvadratet på hastigheden (v^2).

Lærers kommentar

Glimrende rapport, som klart ligger til 12. Opgaven udmærker sig især i sin databehandling af forsøg 2, hvor der analyseres frem til at nogle af målepunkterne måske skulle udelade. Flot!

Studienets kommentar

Meget gennemført rapport, der dog mangler et udført afsnit om fejlkilder (de fejl der påvirker det endelige resultat i én bestemt retning - f.eks. et system som på trods af antagelser, ikke er helt isoleret) og usikkerheder (de fejl der kan påvirke resultatet både positivt og negativt - f.eks. måleusikkerhed på instrumenter.) Teoriafsnittet kunne godt uddybes.

Indhold

Formål
Forsøg 1
Usikkerhed
Fejlkilder
Konklusion
Forsøg 2
Usikkerhed
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag

I forsøg 2 skal vi efterbevise v2-loven. Ved at optage små videoklip af et varierende antal faldende muffinforme, kan vi i Logger Pro bestemme muffinformenes hastighed under faldet.
Muffinforme er særdeles velegnede til forsøget, da de kan presses så tæt sammen, at der ikke er nogen ændring på den flade (A) hvorpå gnidningskraften vinkelret påvirker formene, altså undersiden. Muffinformenes cw-værdi vil dermed være uændret uanset antallet af sammenpressede forme, indtil vi når op på et så stort antal, at siderne vil øge cw-værdien. Luftens densitet er også den samme i alle forsøg... Køb adgang for at læse mere

Coulombs gnidningslov - rapport i fysik

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.