SSO om "To verdener" og mediernes fremstilling af Jehovas Vidner

 • HF 2. år
 • SSO (Dansk A)
 • 7
 • 12
 • 4412
 • PDF

SSO om "To verdener" og mediernes fremstilling af Jehovas Vidner

Denne større skriftlige opgave indeholder analyse af filmen "To verdener" af Niels Arden Oplev fra 2008. Som en del af analysen undersøges hovedpersonens udvikling gennem filmen, og med afsæt i filmen vurderes Jehovas Vidner som en minoritetsreligion.

Indhold

Forord
Indledning
Hovedafsnit
Hvem er Jehovas Vidner?
Jehovas Vidners tro
Hvad er en sekt
To verdener
Resumé
Analyse af filmen
Genre og komposition
Miljø og værdier
En ung pige mellem to verdener
Sprog
Instruktørens holdning
Fortolkning
Filmens fremstilling af Jehovas Vidner
Religionssociologisk analyse
Min vurdering
Engelsk resumé
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Forord
Efter at have set filmen 'To Verdener' fik jeg en vældig interesse for at vide mere om Jehovas Vidner og deres religion, tro og måde at leve på. Det vakte nemlig en forundring hos mig, at sektens medlemmer på én og samme tid kan være integrerede i samfundet, og være så adskilt fra os andre.
Derfor vil jeg gerne undersøge, hvad det er i deres tro, som forbyder dem at leve som almindelige unge med fester og ungdomskultur. Man kan i filmen se, at faderen ikke bryder sig om at hans datter går til fest, men lader det være hendes egen beslutning.
Hovedpersonen i filmen er den unge Sara, der lever et liv i to verdener. Hun har ét ben hos familien og Jehovas Vidner, og det andet ben hos verden udenfor. Det er en kamp som er utrolig hård. Hun skal have én facade det ene sted, og en anden det andet sted. Derfor synes jeg, det er meget spændende at se, hvordan det er at leve som ung med den splittelse.

Indledning
Denne opgave bygger over filmen 'To Verdener' af Niels Arden Oplev. Filmen handler om en ung pige og hendes valg mellem kærlighed og Jehovas Vidner. Et valg der skal vise sig at have konsekvenser. I forbindelse med dette vil jeg kigge på hvad definitionen af en religiøs sekt er, og om man ud fra denne kan kalde Jehovas Vidner en sekt. I samme øjemed vil jeg kigge på om Jehovas Vidner er en minoritetsreligion. Jeg vil ikke mindst kigge på hvem Jehovas Vidner er, og hvad de tror på i forhold til den almindelige kristne tro.
I filmen 'To Verdener' vil jeg kigge på hovedpersonens udvikling, og de konflikter hun eventuelt måtte møde. Der er ingen tvivl om at dette er uundgåeligt, når hun står overfor et skæbnesvangert valg. Jeg vil desuden skrive om filmens fremstilling af Jehovas Vidner, og hvordan den forholder sig til Jehovas Vidner i forhold til samfundets holdninger.
Til sidst vil jeg bruge resultaterne fra min filmanalyse, og vurdere Jehovas Vidner som en minoritetsreligion. Dette gøres også med udgangspunkt i Meredith McGuires religionssociologiske analyseskema. Denne er nemlig mere relevant at bruge, da denne også kan bruges til at vurdere om Jehovas Vidner er en religiøs sekt, eller skal ind under en anden kategori, som for eksempel denomination, der er en ikke dominerende religion... Køb adgang for at læse mere

SSO om "To verdener" og mediernes fremstilling af Jehovas Vidner

[2]
Bedømmelser
 • 24-09-2012
  Givet af HF-elev på 2. år
  Fed opgave.. har overvejet meget at vægle den til sso. fordi jeg synes det hele lyder så spændende.. og man får lyst til at vide mere om det... :)
 • 05-04-2015
  super - fik mig til at se andre ting, jeg ikke havde lagt mærke til før.