Medicinske undersøgelser under 2. verdenskrig

  • HHX 2. år
  • Historie B
  • 7
  • 11
  • 3500
  • PDF

Medicinske undersøgelser under 2. verdenskrig

Større opgave i Historie om medicinske undersøgelser under 2. verdenskrig.

Indeholder redegørelse, analyse, diskussion og konklusion om de medicinske undersøgelser i kz-lejre under 2. verdenskrig.

Studienets kommentar

For få fodnoter.

Indhold

Indledning 3
Begyndelsen og lægerne 3
Ofrene 4
De fysiske forhold 5
Eksperimenter 5
Tuberkulose eksperimentet 5
Gendannelse af væv 6
Sulfonamid 6
Sterilisation 7
Hormonkirtlen 7
Lægerne før, under og efter 8
Lægernes familie 8
Konklusion 9
Kildehenvisning 11

Uddrag

Indledning
Under 2. Verdenskrig blev der foretaget medicinske undersøgelser i udvalgte koncentrationslejre i Tyskland, også kaldet kz-lejre. Disse undersøgelser blev foretaget af og på mennesker. Ofrene som blev udsat for disse eksperimenter var indsatte i kz-lejre, og de blev udført af læger. Størstedelen af verdens befolkning har hørt om disse medicinske undersøgelser, i hvert fald befolkningen i de lande som var en del af krigen eller som blev påvirket af denne. Og langt de fleste mener helt sikkert, at disse undersøgelser og eksperimenter var forfærdelige, grusomme og decideret umenneskelige! Men kender verdens befolkning til hele sandheden omkring disse eksperimenter og folkene som stod bag, eller hopper de bare med på vognen, og har den samme holdning som deres forfædre? Vi vil kigge nærmere på hvad det egentlig var der foregik bag de lukkede døre, om ofrene rent faktisk blev mishandlet og om lægerne virkelig var så koldblodige, som det bliver fortalt.

Begyndelsen og lægerne
Da 2 verdenskrig opstod og der også blev indstillet kz-lejre i Tyskland, da begyndte Hitler at se muligheder. Kz-lejrene var fyldt med fanger af ikke arisk oprindelse – hvilket de ikke var ifølge Hitler. Derfor begyndte der så småt at blive indført laboratorier inde i kz-lejrene, hvor udvalgte læger kunne udføre eksperimenter og undersøgelser, som menes at skulle gøre gavn for den medicinske fremtid. Og det var alle mulige former for eksperimenter der blev udført, men værst af alt, så blev de udført på mennesker. Ofrene var de indsatte fanger i pågældende kz-lejr, og ud fra de mange indsatte blev der udvalgt et vist antal som ofre. Hvorfor netop de pågældende blev udvalgt, vil vi komme nærmere ind på senere.
Vi vil koncentrerer os om de medicinske eksperimenter. Og som det blev nævnt tidligere, så blev de startet og foretaget, da man mente at kunne sikre den medicinske fremtid og finde frem til vacciner mod både sygdomme men også mod den ikke ariske race. Der var mange læger som hver især mente at havde fundet frem til et medicinsk vidunder, de manglede bare forsøgspersoner, så metoderne kunne blive afprøvet og udviklet. Derfor blev de bedste læger, og dem med de mest interessante og aktuelle helbredelses metoder anbragt som læger i kz-lejrene, dog med egen fri vilje. De mente at kunne udvikle en vaccine/helbredelse mod sygdomme som tuberkulose el.lign. De ... Køb adgang for at læse mere

Medicinske undersøgelser under 2. verdenskrig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.