Matematikprojekt om Vodkaklovn løst med Maple

  • STX 2.g
  • Matematik B
  • 12
  • 5
  • 661
  • PDF

Rapport: Matematikprojekt om Vodkaklovn løst med Maple

Matematikrapport om optimering. Opgaven besvarer følgende spørgsmål:

1. Proportioner en dåse til ”Vodkaklovnen”, som rummer 33 cl., og hvor materialeforbruget er mindst muligt.
2. Dit arbejdsteam har fået til opgave at komme med et bud på et design til en smart flaske, som er opbygget af to rumlige figurer (geometriske figurer). Flasken skal rumme 50 cl. og have det mindst mulige materialeforbrug for en flaske af den pågældende form.
3. Desuden skal I foreslå en form på flasken bygget over grafen for en funktion. Her er materialeforbruget underordnet, til gengæld skal rumfanget rammes præcist (med en afvigelse på højst 0,1 cl).

Lærers kommentar

God gennemgang med fine og rigtige besvarelser.

Elevens kommentar

Kunne måske godt have brugt nogle grafer der bekræftede besvarelserne, men det var ikke påkrævet ud fra opgaveformuleringen.

Uddrag

Indledning
Firmaet Sprits for Kids ønsker at relancere deres vodkadrik ”Vodkaklovnen” i en ny discount udgave på dåse. Vi har som arbejdsteam fået til opgave, at proportionere en dåse til vodkaklovnen, som rummer 33 cl, og har mindst muligt materialeforbrug. Desuden ønsker de at få en luksusudgave af vodkaklovnen på markedet, som skal henvende sig til de købelystne teenagere, denne fokusere ikke på en lav pris, men derimod et fængende design. Vi skal som arbejdsteam designe denne smarte flaske, der skal kunne indeholde 50 cl. og, som er opbygget af to geometriske figurer. Desuden skal vi foreslå en form på flasken bygget over grafen for en funktion, hvor materialeforbruget er underordnet, men rumfanget skal rammes præcist. Denne sidste udgave skal også kunne indeholde 50 cl... Køb adgang for at læse mere

Matematikprojekt om Vodkaklovn løst med Maple

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.