SRP om Martin Luther King og Borgerrettighedsbevægelsen

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Engelsk A)
 • 10
 • 19
 • 6755
 • PDF

SRP om Martin Luther King og Borgerrettighedsbevægelsen

I SRP'et har jeg analyseret Martin Luther King's taler "I have a Dream" og og ”A Time to Break Silence" og Malcom X's tale hvor jeg derefter er kommet ind på forskelle og ligheder mellem talerne.

Studienets kommentar

Opgaven mangler en indholdsfortegnelse, et abstract og en litteraturliste, som der skal være i SRP.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning
Martin Luther King Jr. ”I Have a Dream”
Martin Luther King Jr. “Beyond Vietnam- A Time to Break Silence”
Borgerrettighedsbevægelsen i 1960'erne
Malcolm X ”The Ballot or the Bullet”
Richard Wright
The Ethics of Living Jim Crow
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Indledning:
Jeg har i denne opgave valgt at beskæftige mig med Martin Luther King Jr., dels fordi jeg synes, at han var en betydningsfuld person i USA under kampen mod racediskrimineringen og dels, fordi jeg synes han var et godt forbillede for de sorte.

De sorte fik gejst fra Martin Luther King Jr. og gik sammen i Borgerrettighedsbevægelsen og gjorde krav på deres rettigheder. Martin Luther King Jr. var fortaler for de sortes rettigheder, men en anden som også kæmpede for den samme sag var Malcolm X.

Jeg vil begynde med en analyse og fortolkning af Martin Luther Kings taler ”I Have a Dream” og ”A Time to Break Silence”, hvor jeg hermed vil afdække hans holdninger i Borgerrettighedsbevægelsen i 1960'erne, hvilket jeg også vil redegøre for.

Derefter vil jeg sammenligne med Malcolm X's tale og komme ind på forskelle og ligheder mellem de to. Jeg vil perspektivere til Richard Wrights uddrag fra ”Uncle Tom's Children”: The Ethics of Living Jim Crow” og til sidst vil jeg diskutere Martin Luther Kings betydning for de sortes kamp for borgerrettigheder... Køb adgang for at læse mere

SRP om Martin Luther King og Borgerrettighedsbevægelsen

[35]
Bedømmelser
 • 16-12-2010
  Den er god, men jeg synes fortolkning af Malcolm X er helt galt. Det er klart hvis man ser det var Martin Luther Kings side og kun prøver at finde modsætningerne så virker Malcolm utrolig ekstrem. Og jeg kan godt forstå at der måske ikke var så meget tid til at sætte sig ind i Malcolm X, men jeg synes bare at afsnittet ham fremstiller utrolig ensidet.
 • 30-03-2011
  Rigtig fin opgave, og rigtig godt at du både vælger Martin Luther King og Malcolm X i opgaven, da det er to personer der kæmpede om det samme på forskellig vis.
 • 18-11-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin opgave som hjælp en i SRP tiden
 • 16-03-2014
  meget god fordi talen er lidt svær at rode rundt i, men god til at komme igang med! :)