Analyse og Fortolkning af Filmen "Mænd der hader Kvinder"

 • HF 2. år
 • SSO (Dansk A)
 • 10
 • 19
 • 6421
 • PDF

Analyse og Fortolkning af Filmen "Mænd der hader Kvinder"

Analyse og fortolkning af filmen "Mænd der hader kvinder", hvor der bl.a. indgår karakteristikker af de vigtigste personer, en fortolkning af temaer og budskab, samt en gennemgang af filmens virkemidler og dennes handling.

Studienets kommentar

Opgaven er en SSO (Større Skriftlig Opgave) om filmen.

Indhold

Abstract 3
Indledning 3
Karakteristik af Niels Arden Oplev 3
Resume af filmen 4
Den fortællermæssige komposition 5-10
Filmens virkemidler 10-14
Temaerne og samfundet der skildres 14
Filmens titel og budskab 14-15
Personkarakteristik 14-18
Vurdering 18-19
Konklusion 19
Litteraturliste 20

Uddrag

Indledning:
Allerede på omslaget af Niels Ardens spillefilm ”Mænd der hader kvinder” er tonen lagt an: et mørkt og dystert omslag, med et billede af de to, vidt forskellige hovedpersoner. Seerne oplever gennem filmen, en serie af ubehagelige, utrygge og grusomme historier: kvinder der bliver udsat for voldtægt, mænd der prygler kvinder i enhver given situation, en morders hemmelighed og en 16 år gammel piges uforklarlige forsvinden. Denne film skildrer, forholdet mellem kønnene. Jeg har tænkt mig at belyse, hvilken sammenhæng der er mellem filmens titel og kønsrollerne og i hvilken forstand ”Mænd der hader kvinder” kan tolkes som en kritik af vores samfund? Dette er, hvad jeg med denne opgave prøver at belyse ved hjælp, ved hjælp af analyse og fortolkning.

Karakteristik af Niels Arden Oplev:
Niels Arden Oplev (født 26. marts 1961) er en dansk film- og tv-instruktør. Han har opnået stor folkelig succes med instruktion af flere af Dr´s store serier, blandt andet rejseholdet. Det var med filmen Drømmen, han for alvor slog igennem som spillefilmsinstruktør. I februar 2009 var han aktuel som instruktør på filmen mænd der hader kvinder en filmatisering af Stieg Larssons bogtrilogi: Mænd der hader kvinder .

Filmens genre: Krimi/Thriller.

Resume af filmen:
Den mandlige hovedperson er den midaldrende journalist, Mikael Blomkvist. Historien begynder i et retslokale, hvor han taber en sag, til den korrupte svenske industrialist Hans Erik Wennerström. Dette får alvorlige følger, for hans tidsskrifts, Millenniums, fremtid. Mikael bliver en dag opsøgt af Henrik Vanger, fra Vangerkoncernen, som vil have ham til at nedskrive sin familiehistorie. Hans egentlige formål er at løse en mystisk sag, nemlig en ... Køb adgang for at læse mere

Analyse og Fortolkning af Filmen "Mænd der hader Kvinder"

[8]
Bedømmelser
 • 10-04-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Jeg syens ikke rigtig, at opgaven indeholder en fortolkning.
 • 15-09-2010
  Meget let og læse, og får alle ting med i den.
 • 30-10-2014
  Virkelig smukt lavet
 • 27-03-2013
  Givet af Studerende på 2. år
  goooooooooooooooooooooooooooooooooooooodt