Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 12
 • 6260
 • PDF

Romananalyse: Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

Større opgave i Dansk med en analyse og fortolkning af Stieg Larssons roman "Mænd der hader kvinder".

Indhold

Indledning 3
Redegørelse 4
Analyse & fortolkning 4
- Handling, komposition & inddeling af kapitler 4
- Personkarakteristikken 6
- Fortæller & fortælleteknik 8
- Sprog & stil 9
- Tid & miljø 9
- Symboler 9
- Tema 9
- Budskab 9
- Religiøse bibelcitater 10
Vurdering 10
- Anmeldelser af bogen 10
Perspektivering 11
- Forfatterbibliografi 11
- Film på vej 12
Litteraturliste 13

Uddrag

Jeg har valgt at læse bogen ”Mænd der hader kvinder”, Millennium, der er skrevet af den svenske forfatter Stieg Larsson i 2005. Bogen er den første i trilogien om redaktionen Millennium og makkerparret Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, hvor den anden hedder ”Pigen der legede med ilden” og den sidste ”Luftkastellet der blev sprængt”.

Bogen er som det fremgår oprindelig på svensk, men oversat til dansk af Ellen Boen fra forlaget Modtryk. I 2006 modtog den Glasnøglen for nordens bedste kriminalroman, og er for tiden blevet meget populær blandt både unge og gamle.

”Mænd der hader kvinder” handler om journalisten fra tidsskriftet Millennium, Mikael Blomkvist som bliver hyret til at skrive en slægtshistorie om Vanger familien, men i virkeligheden skal han prøve at opklare hvad der skete med Henrik Vangers niece Harriet Vanger i 1966, var det virkelig en koldblodig morder som slog Harriet Vanger ihjel, uden at efterlade nogle spor?

I denne danskopgave, vil jeg analysere og fortolke især ”Prologen” og hvordan den hænger sammen med resten af romanen, de religiøse bibelcitater og komme ind på personkarakteristikken af de forskellige personer.

Endvidere vil jeg se nærmere på Stieg Larssons korte forfatter periode, da han i 2004 pludselig faldt om og døde af et hjertestop. Han døde i november, samme år som han i april afleverede alle hans tre bøger på én gang til forlaget, inden bøgerne overhovedet nåede at udkomme... Køb adgang for at læse mere

Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

[36]
Bedømmelser
 • 10-12-2009
  God opgave, der er mange gode ting med, men synes måske den er lidt for rodet sammen. Det er svært at finde ud af hvad du er igang med, når der ikke er små underoverskrifter, men det er det eneste dårlig om opgave. God opagve !
 • 18-03-2010
  Det er en fin nok opgave, men jeg synes overhovedet ikke den er på et højt nok niveau! Havde forventet meget mere i sær efter andres bedømmelser.. mangler helt klart en mere uddybende analyse!
 • 05-03-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  ...........................
 • 30-10-2014
  Virkelig smukt lavet