Løb | Træningsprogram

  • HTX 2. år
  • Idræt B
  • Godkendt
  • 14
  • 2737
  • PDF

Løb | Træningsprogram

Vi har udarbejdet et løbeprogram som skal forbedre vores løbetid på en 10 km. Træningsprogrammet består af forskellige løbeteknikker, som er baseret på vores viden omkring løb og træningsmetoder.

Opgaven indeholder ligeledes et færdigudviklet træningsprogram, som skal forberede udøveren på en 10 km, på 8 uger.

Elevens kommentar

For at kunne forbedre opgaven, kunne man udføre selve programmet og komme med kommentarer dertil, og eventuelt optimere det.

Indhold

Indhold
Indledning 3
Målsætning 3
Teori 3
Træningsprogram 7
Forventet effekt 10
Kildeliste 11

Uddrag

Indledning
De fleste mennesker har stået i den situation, at de gerne ville kunne løber hurtigere end sidemanden, eller at de gerne, en gang for alle, lige ville slå sin bedste ven i et kapløb. Du har måske prøvet at stå i den situation hvor du skal træne op til et løb og tænkt, at jeg bare løber nogle kilometer, og så er det fint. Men i virkeligheden kan man træne mere effektivt og til tider kortere, hvis man havde haft noget viden omkring løbeteknikker og løbemetoder, der helt specifikt kan gå ind og træne lige præcis den del af løbet, som du skal bruge mest. Det hjælper jo ikke noget at du træner uholdenhed 4 uger før du skal løbe i en 5 km konkurrence, her ville man f.eks. vælge at fokusere sin træning på éns maksimale iltoptagelse, da udholdenhedstræning ikke ville kunne give en lige så står fordel som en større iltoptagelse, hvis man skulle starte træningen 4 uger før en konkurrence. Men det er det som dette træningsprojekt handler om. Vi vil her fokusere på at vi skal løbe en 10 km og vi har 8 uger til at træne op i. Det er primært arrangementet ”Eventyrløbet 2011” som træningsprogrammet har som mål. Du vil altså finde mere om bedre løbeteknikker og viden omkring løbemetoder, og selvfølgelig et 8 ugers træningsprogram til en 10 km.

Teori
Fysiologiske elementer
Kondition er kroppens evne til at optage, transportere og udnytte ilten, og dermed også energiomsætningen. Størstedelen af energien til muskelarbejde kommer fra den aerobe energiomsætning, hvor der bruges ilt. Ved et 10 km løb, vil fordeling være ca. 95 % aerob og 5 % anaerob. Et 10 km løb er nemlig en udholdende disciplin, og kræver derfor en masse energi til musklerne. Evnen til at danne ATP, som er den energi musklerne skal bruge, er afhængige af kroppens evne til at optage og transportere ilt, som er bedre hos en person med god kondition end hos en med dårlig kondition. Denne evne afhænger også af hjertet, lungerne og blodkredsløbet... Køb adgang for at læse mere

Løb | Træningsprogram

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.