SOP: Lego med Regnskabsanalyse i Virksomhedsøkonomi og Afsætning

SOP: Lego med Regnskabsanalyse i Virksomhedsøkonomi og Afsætning

SOP i Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A om Lego - Opgaven giver en grundig regnskabsanalyse, nøgletal for de sidste 5 år (2005-2009) samt en virksomhedsbeskrivelse og SWOT-analyse og Omverdensmodel for Lego koncernen

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 2
Regnskabsanalyse 3
Rentabiliteten 3
Konklusion: 4
Indtjeningsevne 5
Konklusion: 5
S.W.O.T 6
Interne forhold: 6
Stærke sider 6
Svage sider 8
Eksterne forhold: 8
Muligheder 8
Trusler 9
Indsatsområder i prioriteret rækkefølge 9
Begrundelse 9
Løsninger og økonomiske konsekvenser 10
Litteraturliste 12
Bilag 1 13
Bilag 2 14
Fjernmiljø 14
Nærmiljø 15
Bilag 3 16
Bilag 4 17

Uddrag

Den globale finanskrise som ramte i slutningen af år 2007 har medført, at mange store hæderskronede virksomheder er gået konkurs, mens endnu flere har oplevet et kraftigt fald i salget og derved overskuddet.

Mange børsnoterede virksomheder har fået mere end halveret deres markedsværdi af egenkapitalen, og specielt virksomheder med en høj andel af fremmedkapital/udenlandsk valuta, har oplevet at cashflowet ikke kunne dække omkostningerne til fremmedkapitalen, og er kommet under administration af långiverne.
Finanskrisen er gået hårdest ud over virksomheder indenfor konjunkturafhængige brancher, og her har detailhandlen også været hårdt ramt.

Men hvordan har Lego, den gamle legetøjskoncern fra Billund formået at styre uden om finanskrisen, og levere imponerede regnskaber med vækst i salg og overskud, under den nok værste økonomiske krise siden 30'erne, samtidigt med, at det generelle marked for legetøj har varet faldene i flere år? Kan det skyldes, at Lego gennemlevede en økonomisk krise i starten af det 21.

århundrede, eller måske fordi koncernen ikke er børsnoteret, og dermed kan tillade sig at være mere langsigtet i deres vækststrategi.
Lego er mest kendt for deres produktion af legoklodser, som er deres hovedproduktionen.

Men Lego prøver desuden, at følge med tiden, og opfinder mere teknologiske produkter som bl.a. Computerspil og robotter, som man selv kan konstruere af legoklodser... Køb adgang for at læse mere

SOP: Lego med Regnskabsanalyse i Virksomhedsøkonomi og Afsætning

[12]
Bedømmelser
 • 10-05-2011
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Opgaven er god inspiration, og kan helt klart bruges - hvis man er gået i stå.
 • 10-04-2013
  ikke den bedste, har ingen ide om hvordan du kunne få så høj karakter
 • 26-11-2013
  goooooooooooddd………….
 • 23-09-2012
  Rigtig fin opgave:-)