SOP: LEGO-Koncernen i Afsætning A og International Økonomi B

SOP: LEGO-Koncernen i Afsætning A og International Økonomi B

SOP om Lego-koncernen, med undersøgelse i fagene Afsætning A og International Økonomi B.

I opgaven gives der forskellige virksomhedsøkonomiske modeller og regnskaber, samt inddragelse af internationale perspektiver på økonomi, med meget fokus på hvordan Lego klarer sig på verdensmarkedet.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 3
Indledning 3
Afgrænsning 4
Metodevalg 4
Globalisering 4
Outsourcing, udflytning og udflagning 5
Virksomhedsbeskrivelse 7
Regnskab 8
SWOT-analyse 10
Legoland 11
Kunderne 12
Nye produkter, herunder Lego Games 12
Produktionen 14
LEGO i krise 14
Finanskrisen – LEGO succes 15
Produktionens placering 16
Konklusion 17
Litteraturliste 19

Uddrag

"Indledning:

Globalisering har været et kendt betydningsfuldt begreb siden 1980'erne i udlandet og forskerverdenen. Der er stor uenighed om hvornår globaliseringen i virkeligheden begyndte. Nogle mener det var helt tilbage fra Stenalderen, hvor to mennesker valgte at handle med hinanden, i stedet for at slå hinanden ihjel. Andre mener at det først kom senere omkring eller efter Den Kolde Krig.

Først i midten af 1990'erne blev globalisering et almindeligt begreb hos medierne og andre steder. Siden da er det blevet mere og mere almindeligt.

Hvordan har udviklingen indenfor globaliseringen så været de seneste år? Det vil jeg blandt andet skrive om i opgaven. Senere vil jeg komme virksomheden LEGO samt fortælle om, hvordan de har klaret sig med produktion i udlandet, hvordan de har klaret sig gennem finanskrisen.

Til sidst vil jeg kigge lidt på, om de har valgt at gøre det rigtigt, men hensyn til deres produktion i Østeuropa, eller om de skal kigge andre steder hen."... Køb adgang for at læse mere

SOP: LEGO-Koncernen i Afsætning A og International Økonomi B

[6]
Bedømmelser
 • 25-02-2011
  - Hvilken del gav dig den bedste inspiration?
 • 08-12-2011
  Hel fin opgave til at komme over en mur :)
 • 28-03-2013
  god opgave hjalp mig
 • 27-04-2011
  rigtig fin opgave! :D