SRP: Kvinder i 1800-tallets England i Engelsk A og Historie A

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Engelsk A)
 • 7
 • 19
 • 7921
 • PDF

SRP: Kvinder i 1800-tallets England i Engelsk A og Historie A

SRP om Kvinders Forhold i 1800-tallets victorianske England, skrevet i Engelsk A og Historie A.

I opgaven arbejdes der med kvinders rolle i ægteskabet, samt de karakteristiske victorianske værdier og inhiberende seksualmoral.

Elevens kommentar

Som kritik af opgaven fik jeg at vide at Engelsk-delen var rigtig god, men at historiedelen manglede mere af de højere taksonomiske niveauer.

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er idag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde en analyse af konkret kildemateriale for at få en god karakter.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning …………………………………… Side 2
1800-tallets England …………………………………… Side 2
Kvinders forhold i England …………………………………… Side 3
Seksualmoral og dyd …………………………………… Side 5
Bevægelsen for retslig skilsmisse ……………………… Side 6
David Copperfield …………………………………… Side 9
• Referat …………………………………… Side 9
• Analyse …………………………………… Side 10
Diskussion …………………………………… Side 16
Konklusion …………………………………… Side 17
Underskrift …………………………………… Side 18
Litteraturliste …………………………………… Side 19
Bilag …………………………………… Side 21

Uddrag

"Indledning:
Jeg har valgt at arbejde med kvinders rolle i ægteskabet og samfundet under dronning Victorias styre i England (1800-tallet).
Som indledning vil jeg ved hjælp af et historisk overblik beskrive den stadig udviklende industrialisering og urbanisering, der foregik i England.

Jeg har brugt historiske kilder om ægteskab, tekster om seksualmoral og dyd til at redegøre for middelklassekvindernes rettigheder og rolle i samfundet.

Jeg har kortfattet givet en redegørelse for underklassens kvinder, for at underbygge en dybere redegørelse af middelklassekvinderne. Endvidere har jeg brugt en engelsk lovbog til at illustrere samfundets udvikling til et mere moderne samfund, hvor kvinder, får mere at skulle have sagt med tiden.

Jeg har analyseret kapitlerne 43, 44 og 48 fra romanen ”David Copperfield” og derudover brugt analysen og redegørelsen til videre diskussion om hvordan kvinder kan leve op til de normer og krav, der bliver stillet til dem. Jeg vil ikke komme ind på hvad der historisk set ellers skete i verden på denne tid og jeg vil heller ikke undersøge under- og overklassens rolle i samfundet."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Kvinder i 1800-tallets England i Engelsk A og Historie A

[4]
Bedømmelser
 • 14-06-2011
  Givet af HHX-elev på 2. år
  jeg brugte den ikke såååå meget igen, da al information jo netop er meget konkret for den opgave. men det generelle er en fin inspiration :)
 • 17-05-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin opgave, dog lidt dårligt disponeret. Fine kilder. Fortjener sit 7-tal
 • 16-12-2015
  Givet af Elev på 4. år
  Super godt, meget brugbart
 • 31-01-2011
  Super fin opgave. Den kan jeg rigtig godt blive.