Kunstig Intelligens | Hvad er det?

 • HTX 1. år
 • Dansk A
 • 8
 • 6
 • 1319
 • PDF

Kunstig Intelligens | Hvad er det?

Problemformulering

Teknologien udvikler sig med stadig større og øgende hast. Hvad vil der ske i fremtiden, hvis vi fortsætter i denne retning. Hvordan vil teknologien påvirke verden hvis den går over gevind.
Kunstig intelligens, som jeg har tænkt mig at gå i dybden med, vil måske i fremtiden være en mulighed.

Hvad er kunstig intelligens.

Kunstig intelligens er hvor en computer eller maskine udviser tegn på menneskelig adfærd, dvs. bevidsthed, handlekraft og i stand til at tænke.

Spørgsmål.

Hvem startede det ?
Hvad kan det bruges til ?
Hvor langt vil folk gå ?
Hvordan er den etiske opfattelse af det ?
Hvordan vil det teknologiske synspunkt være på det ?

Indhold

Problemformulering.
Indledning.
Hvornår startede det, og hvem startede det.
Hvad kan det bruges til
Hvor langt vil folk gå ?
Hvordan er den etiske opfattelse af det ?
Hvordan vil det teknologiske synspunkt være på det ?
Min egen mening.
Konklusion
Kildeliste

Uddrag

Indledning.

Kunstig intelligens går ud på at få maskiner til at efterligne menneskets handlinger.
Mange mener at kunstig intelligens er at maskiner kan udvise intelligent adfærd.
Men hvad skal til at få en maskine til at vise menneskelig adfærd, intellekt og bevidsthed, kan det være et program eller nogle microchips som bliver programmeret til at svare eller gøre noget når de får en ”ordre”, det kan så diskuteres om det er tegn på kunstig intelligens, eller det bare er noget som en maskine eller er programmeret til.
Kunstig intelligens er opdelt i to grupper, den stærke og den svage kunstige intelligens.
Betegnelsen for den stærke kunstige intelligens er at man ikke kan se nogle forskel på den menneskelige adfærd og maskines adfærd, det kan også siges på en anden måde ved at,

samarbejdet mellem maskinens programmer og dens hardware er det samme som samarbejdet mellem mennesket bevidsthed og hjernen. Searle har en god definition på stærk kunstig intelligens:

"On this view, any physical system whatever that had the right program with the right inputs and outputs would have a mind in exactly the same sense that you and I have minds."

Den svage kunstige intelligens er hvor en maskine skal have en specifik ordre for at den kan udføre det den er programmeret til.

Hvornår startede det, og hvem startede det.

Det var under 2. verdenskrig at kunstig intelligens dukkede op, i forsøg på at bryde fjendens koder, A. M. Turing var også med til at bryde koder under 2. verdenskrig og mange af de forskere og matematikere som var med til de, troede at de kunne lave maskiner som kunne bryde koder af sig selv.
I 1950'erne begyndte man igen at tænke på kunstig intelligens, der var den britiske matematiker ved navn A. M. Turing , som arbejdede med matematik og maskiner, inden hans død i 1954 nåede han at komme frem med begrebet "den logisk tænkende maskine", som blev den rigtige start på kunstig... Køb adgang for at læse mere

Kunstig Intelligens | Hvad er det?

[1]
Bedømmelser
 • 30-04-2012
  Givet af HTX-elev på 2. år
  Det hele er godt, godt informeret og velskrevet. Jeg kunne bruge hele rapporten, men dog skrive den lidt om Der er små stavefejl, men ikke med konstant gentagelse.