Kunsten at Græde i Kor

 • STX 3.g
 • Dansk A
 • 12
 • 5
 • 2193
 • PDF

Romananalyse: Kunsten at Græde i Kor

Få inspiration med denne analyse af romanen "Kunsten at græde i kor" som er skrevet af forfatteren Erling Jepsen - i analysen gives et referat af handlingen, samt personkarakteristikker af romanens personer.

Studienets kommentar

Denne analyse vil være en god inspiration til at komme videre med din egen analyse af enten romanen eller filmen "Kunsten at græde i kor". Personkarakteristikker og konflikterne imellem beskrives rigtig fint i opgaven.

Uddrag

Romanen Kunsten at græde i kor er skrevet af forfatteren Erling Jepsen og udgivet i år 2002. Jepsen har udover Kunsten at græde i kor skrevet en del høre- og skuespil. Jepsen fik dog først sit folkelige gennembrud med denne roman. Romanen er delvist selvbiografisk og tager udgangspunkt i Jepsens traumatiske barndom. Således udspiller romanen sig derfor også i Jepsens hjemstavn, Sønderjylland. Romanen bærer derfor tydelige præg af Jepsens stærke tilhørsforhold til Sønderjylland. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at romanen behandler voldsomme temaer såsom incest, magtforhold, kærlighed, religion og død.

Handlingen foregår i årene omkring 1960'erne, hvor vi følger den 11-årige dreng, der bor sammen med sin religiøse familie i Sønderjylland. Her bor de som den klassiske familie i det klassiske bysamfund, hvor alle kender hinanden. Fortællingen starter idyllisk, men det går hurtigt op for læseren, at der gemmer sig en helt anden sandhed bag facaden. Groteske sandheder kommer frem i lyset, da jeg-fortælleren beretter om farens misbrug af sin datter, familiens evige stræben for at gøre faren glad, samt farens mål om at blive accepteret og få en høj status i det lille bysamfund.
Handlingen udspiller sig ca. over et år. Vi møder jeg-fortælleren lige inden skolestart om sommeren og forlader ham igen året efter. Fortællingen er skrevet i nutid, hvoraf det er en eksplicit jeg-fortæller. Handlingen er kronologisk opbygget med få flashbacks. Hele fortællingen er skildret gennem den 11-årige drengs børneøjne, og han har dermed sin egen vinkling og fortolkning af virkeligheden... Køb adgang for at læse mere

Kunsten at Græde i Kor

[13]
Bedømmelser
 • 03-06-2013
  Det væsentligste er taget med, men jeg kunne godt have brugt nogle flere detaljer.
 • 21-11-2011
  Givet af HHX-elev på 2. år
  rigtig brugbar :)! Så behøvede jeg ikke selv at læse den bog.
 • 31-05-2014
  God opgave. Fint til repetiring før eksame.
 • 14-03-2014
  Fantastisk bog og også god film