Ku Klux Klan - SSO

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 10
 • 16
 • 6049
 • PDF

Ku Klux Klan - SSO

Dette er en SSO der arbejder med emnet KKK. Den indeholder en redegørelse for KKK´s historie, dens opture og dens nedture. Derudover diskutere den KKK indflydelse på historien og dens rolle i samfundet idag.

Problemformulering:
- Redegør for hvorfor Ku Klux Klan blev dannet, hvad deres mål var, deres arbejdsmetoder og hvordan amerikanerne reagerede over for dem. - - Forklar hvorfor Ku Klux Klan har haft op og nedture. - Diskuter hvorfor Ku Klux Klan stadig eksistere.

Lærers kommentar

Rigtig godt udarbejdet. Der kunne godt have været lidt mere diskution til sidst, ellers en meget selvstændig opgave. Super flot!

Elevens kommentar

Til sidst i opgaven kunne der godt været lidt mere diskution om hvordan KKK opvirker samfundet i dag.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Klanen fødes:
Nathan Bedford Forrest
Ku Klux Klans mål:
Ku Klux Klans arbejdsmetoder:
Symboler:
Amerikanernes reaktion til Ku Klux Klan:
Ku Klux Klans op og nedture:
Den første nedtur
KKKs første genfødsel
Klanens anden nedtur
Ku Klux Klans anden genfødsel
Klanens eksistens i dag
Konklusion
English resumé:
Litteraturliste:

Uddrag

Indledning:
Ku Klux Klan er den største og mest berømte hemmelige terrororganisation der nogen siden har eksisteret. I over 100 år har det stået for rå vold og frygt mod især sorte, udløst af racistiske forestillinger som den hvide rene races overherredømme. Den opstod i kølevandet på Den Amerikanske Borgerkrig mellem Nord og Syd. Som en reaktion på det ydmygende nederlag Syden følte, blev denne idé en hurtig voksende gruppe fyldt med magtbegær og had. Klanens medlemmer prædikede om den hvide races herredømme på bekostning af de sorte.
Jeg vil i denne opgave redegøre for Ku Klux Klans historie gennem tiden. Jeg vil lægge stor fokus på den oprindelige Klans oprettelse, hvad deres mål og metoder var og hvordan det gik dem. Derefter vil jeg prøve at forklare Klanens op og nedture og beskrive hvorfor de skete. Jeg vil komme ind på hvad USA's regering gjorde for at stoppe Klanens terrorregime og hvad Klanen gjorde for at overleve. Derudover vil jeg diskutere hvorfor Klanens stadig eksistere i dag og forklare Klanens nødvendighed i det amerikanske samfund... Køb adgang for at læse mere

Ku Klux Klan - SSO

[3]
Bedømmelser
 • 03-12-2015
  Godt med masser af intertekstualitet og viser, beskrivelse af vigtige ting
 • 27-02-2012
  Givet af HFe-elev på 2. år
  szdfghjklpoiuy7t6rewrafsdfghjk
 • 14-03-2014
  Endnu en god opgave om KKK