AT: Skønhedsideal i Oldtiden og i dag

  • STX 2.g
  • AT (Oldtidskundskab C)
  • 9
  • 5
  • 1782
  • PDF

AT: Skønhedsideal i Oldtiden og i dag

Dette er et AT-Projekt inden for emnet Krop og Kultur. Denne opgave i Oldtidskundskab ser på udviklingen i skønhedsidealet fra Oldtiden sammenlignet med i dag.

Opgaveformulering

Jeg vil i denne opgave kigge på Oldtidens skønhedsidealer og hvilke skønhedsidealer der er i dag. Jeg vil fokusere på kvinders skønhedsideal igennem tiderne, da der specielt i dag er lagt et hårdt pres på alle kvinder pga. skønhedsidealet.

Herefter vil jeg kunne sammenligne disse og til sidst konkludere om vi er blevet mere eller mindre kropsfikserede. Er vi i dagens Danmark og ude i verden i stand til at kunne se bort fra skønhedsidealerne og kroppens betydning?

Værkerne som analyseres er skulpturen Irene og Plutus samt uddrag af romanen ”Manden som påskud,” af Dorthe Willumsen.

Uddrag

Kroppen er en mærkelig størrelse. Kroppen er vores udtryk udad til. Men har kroppen egentlig så stor værdi som vi tillægger den. Burde det ikke være personligheden, sjælen og det indre vi lægger vægt på i stedet? I sidste ende er det vel ligegyldigt om man er tyk, tynd, rynket, grim eller smuk, blot man kan kigge sig selv i spejlet og tilfreds. Det er svært at se bort fra kroppen, de fleste har altid et mål de vil nå. Nemlig skønhedsidealet for deres tid.

Skønhedsidealer har eksisteret siden tidernes morgen, i alle former for samfund. Disse har vekslet fra periode til periode. Skønhedsidealer i dag er et underligt begreb. Hvis en kvinde tænker på skønhedsidealet ser hun en anden kvinde for sig. Hvis en mand tænker på skønhedsidealet ser han også en kvinde for sig... Køb adgang for at læse mere

AT: Skønhedsideal i Oldtiden og i dag

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.