Analyse af to digte om krig

  • STX 3.g
  • Engelsk A, Psykologi B
  • 12
  • 4
  • 1476
  • PDF

Analyse af to digte om krig

En komparativ analyse i fagene Engelsk A og Psykologi B, om det at skildre krig. Analyserer to digte af henholdsvis Wilfred Owen "Anthem for Doomed Youth"og Rupert Brooke "The Dead".

Uddrag

At skildre krigen – gru eller glorificering?

Krig og vold har gennem hele menneskets historie haft en fremtrædende rolle. Fra stammerivaliseringer lig dem, der også ses i dyreriget over blodig skyttegravskrig til højteknologisk moderne krig, har krig altid været et aktuelt og allestedsnærværende problem. Krig og kamp er gået fra at handle om overlevelse til mere diffuse idéer, såsom patriotisme, politik, økonomi og ideologi. Dog har det på et område aldrig rigtigt ændret sig. Krig kan få folk til at begå grusomme handlinger mod andre. I denne kronik behandler jeg spørgsmålene: Hvad driver folk til det? Hvilke konsekvenser har det for et individ? Og ikke mindst: Hvordan opfattes krig af mennesker – er det grufuldt eller ærefuldt?
Til at hjælpe mig med at komme et svar nærmere, har jeg kastet mit blik på to forskellige digtere og de sonetter, som de skrev under Første Verdenskrig. Den første er Rupert Brooke, der skrev en serie af krigssonetter i 1914. Han havde meldt sig til flåden, men døde i 1915 uden at have oplevet kamp. Del III af hans krigssonetserie har titlen The Dead. Som navnet antyder, omhandler den død. At dø i krig, for at være helt specifik. Den er romantisk i dens udtryk og form, fx er den skrevet i sonetform med faste enderim. Sproget i dem er poetisk, vævende og elegant. Allerede fra første ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af to digte om krig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.