Bandekriminalitet

  • HF 2. år
  • SSO (Samfundsfag B)
  • 7
  • 16
  • 5374
  • PDF

Bandekriminalitet

SSO om kriminalitet - ungdoms- og bandekriminalitet

Indledning:
jeg har valgt at skrive om bandekriminalitet, ungdomskriminalitet og 2. – og 3. generationsindvandrere, da jeg synes det er et spændende emne og jeg mener mange sætter sig imod indvandrere, kun fordi de har hørt dårligt om en bande der har begået kriminalitet. I stedet for at prøve at sætte sig ind i baggrunden for hvorfor de gør som de gør. Jeg har lagt dybde i hvilke årsager der fører nogle ud i kriminalitet. Hvilke former der er for kriminalitet og hvilke former de unge og voksne hovedsageligt bruger. Hvad baggrunden er for bandekriminalitet og hvad der eventuelt kan gøres for at ned skærer bandekriminalitet. Jeg mener dette er et problem, der bør kunne gøres noget ved. Jeg mener at man bør kunne hjælpe de unge før de kommer ud i kriminaliteten, at man skal kunne forebygge i stedet for at behandle.

Indhold

Summary
Indledning
Flere grunde
Former for kriminalitet
Baggrunden for bandekriminalitet
Det kan samfundet gøre
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Flere grunde
Der findes flere forskellige grunde, til at folk begår kriminalitet. Det kan være svært at forstå, vi kan vælge at tro at der er tale om mennesker der er et eller andet i vejen med, men vi kan også vælge at betragte vores afvigere som samfundets dårlige samvittighed.
Igennem tiden er der blevet stillet en række utallige forklaringer på, hvorfor nogle laver kriminalitet. Tanker om det onde forbryder menneske, om arv og miljø, om dårlige kammerater og om, at det hele er samfundets skyld, har været præget meget mellem det danske samfund.
Nogle af de forklaringer der kan være er at, unge bruger kriminaliteten som en accept fra andre, de bruger den hvis de skal være lidt sejere overfor andre, men ikke kun for at vise sig, de bruger den også til at overskride hinandens grænser med.
Nogle bruger kriminalitet, som en tryghed. De føler sig alene, og så går de til kriminelle bander og får sig en ”familie”. På den måde danner de en slags tryghed til dem og så kommer de ud i kriminalitet, ved f.eks. at skulle gøre noget kriminelt for at komme ind i banden eller skal overskride deres grænser og vise dem. De bruger kriminalitet som en slags social sammenkomst.
Har de unge ikke lært at begå sig i samfundet på grund af svigt i familien - og dermed efterhånden blevet mere og mere udstødt af familien, skole og kammerater, så vil de unge måske på et tidspunkt begå kriminalitet. Måske fordi de unge vil skabe opmærksomhed omkring sig selv, måske for ubevidst at hævne sig på omgivelserne.
En anden grund til at nogle kommer ud i kriminalitet, kan være misbrug i form af stoffer eller alkohol. Når nogle begynder på et misbrug får de brug for penge, og de penge kan de ikke skaffe uden det bliver i form af kriminalitet. Det kan også bare være fordi de ikke har så mange penge, og ikke har et arbejde at de kommer ud i kriminalitet.
Ungdoms- og voksen kriminalitet er gerne forskelligt. Nogle unge bruger kriminaliteten, som et ... Køb adgang for at læse mere

Bandekriminalitet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.