Rapport om kostanalyse

  • STX 2.g
  • Biologi C
  • 10
  • 9
  • 1610
  • PDF

Rapport om kostanalyse

Rapport i Biologi C om kostanalyse.

Her bruges kostberegningsprogrammet Winfood til at udføre en kostundersøgelse og lægge energiregnskab. Kostprogrammet kigger nærmere på kost og ernæring og sammenligninger testpersonens kostfordeling med den bedste kostfordeling, når det kommer til kost og sundhed.

Formålet med denne undersøgelse er:
- at give dig kendskab til og praktisk erfaring med et kostberegningsprogram,
- at bestemme indholdet af energi og næringsstoffer i den mad du spiser og
- vurdere om din kostsammensætning svarer til det anbefalede

Lærers kommentar

Fantastisk teoriafsnit ellers generelt en god rapport med enkelte fejl.

Elevens kommentar

Fejl fra min orginale aflevering er blevet rettet i den uploadede fil.
- Skrive diskussion op som et afsnit i stedet for i punktform

Indhold

Formål 2
Teori 2
Menneskekroppen som en maskine 2
Livsvigtigt brændstoffet 3
Brændstoffets bestanddele 3
Kulhydrater 3
Fedt 4
Protein 4
Vitaminer og mineraler 4
Materialer 4
Fremgangsmetode 4
Resultater 6
Kostvurdering 6
Konklusion 7

Uddrag

Teori
Menneskekroppen som en maskine
For at vores krop kan fungere at det nødvendigt at tilføje den det nødvendige ”brændstof” for at den kan fungere og udøve dens funktioner, eksempelvis som en almindelig bil motor, der har behov for brændstof i form af benzin eller diesel for at kunne udføre dens arbejde. Så hvis kroppen ikke får tilført dens nødvendige brændstof vil den, på samme måde som enhver bilmotor, stoppe med at udføre dens arbejde, hvilket betyder vi ville falde dø om.

Livsvigtigt brændstoffet
Kroppen bruger selvfølgelig ikke benzin eller diesel til at fungere. Menneskekroppen benytter sig af mad til, for det første, at levere energi til de adskillige biologiske processer, men for det andet også til at byggemateriale, der skal både opbygge og genopbygge væv.

---

Materialer
Køkkenvægt
Målebæger
Kost- og aktivitetsskema – I vores tilfælde benyttes WinFood 4.0

Fremgangsmetode
- Udførelsen af undersøgelsen foregik i to dele:
1. Første del gik ud på at afveje eller afmåle alt hvad jeg spiste og drak gennem et døgn . Derudover gemmes varedeklarationer fra drikkevare og færdigretter. Dette gøres omhyggeligt og præcist således at det senere kan skrives ind i kostprogrammet WinFood, fundet på skolens computere. Samtidigt noteres al fysisk aktivitet i løbet af det samme døgn, både intensiteten og varigheden af aktiviteten noteres som senere også noteres ind i WinFood.
2. Anden del af undersøgelsen er selve indtastningen af henholdsvis kost- og aktivitetsplan, herefter kan jeg vurdere min kost og overveje forbedringer.
- For at resultaterne kan blive bedst muligt er det vigtigt at vælge en mere eller mindre tilfældig dag ud af kalenderen – en gennemsnitsdag – hvor man altså hverken prøver at spise sundere eller andet som kan have en væsentlig virkning på resultaterne... Køb adgang for at læse mere

Rapport om kostanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.