SSO om korsettet og korsettets historie

  • HF 2. år
  • SSO (Design B)
  • 8
  • 20
  • 4909
  • Word2003

SSO om korsettet og korsettets historie

SSO i design om korsettet. Der er nogen få stavefejl, men ellers er den god. Indeholder redegørelse af korsettets udvikling, analyser bla. af korset af Jean-Paul Gaultier, delkonklussioner, diskussion, konklussion, english summary, bilag.

Indhold

Indledning s. 3
1. Redegørelse af korsettets historie
Beskrivelse af korsetter s. 4
De tidlige korsetter s. 5
Korsetter op igennem 1800 tallet s. 6
Korsettet i 1900 tallet s. 7
Nutidens korset s. 8
Delkonklussion s. 8
2. Analyse af korsetter
Korset fra 1700 tallet s. 9
Korset fra 1890 s. 10
Korset af Jean-Paul Gaultier s. 12
Delkonklussion s. 13
3. Diskussion
Konsekvenser s. 14
Skønhedsidealer s. 14
4. Konklussion s. 15
5. English summary s. 16
6. Litteraturliste s. 16
7. Bilag s. 17

Uddrag

Indledning.

Korsettet er et stykke påklædning som spændes om taljen. Ideologien, normer, materialet, design og funktion er ting som har ændret sig med tiden. Baggrunden for brug af korsettet har varieret og udviklet sig, og blandt andet det, vil der kommes nærmere ind på i opgaven.

Det er fascinerende at se på billeder fra ældre tid, hvor smalle kvinder var om taljerne, og samtidig er det svært at forstille sig hvordan det må føles at bære sådan et korset. Det er meget interessant at gå i dybden med korsettet, og opdage at det er mere end et stykke påklædning og at der faktisk er utroligt meget historie, kunst, design og psykologi i det.

I denne opgave vil der blive kigget på fremkomsten af korsettet, samt være en redegørelse af udviklingen af kvinde korsettet igennem tiden med henblik på etik, normer, kønsroller og drage paralleller tiderne imellem. Der vil blive analyseret et mindre antal korsetter, der ibland det korset Madonna bar da hun sang ”like a virgin”. Målet med opgaven er at få korsettet, historien, normer, etik, design, funktion mm. sat i perspektiv, diskutere fordele og ulemper, og til sidst komme med en konklusion af hele opgaven.

1. Redegørelse af korsettets historie

1.1. Beskrivelse af korsetter.
Hvilke materialer man har brugt igennem tiden til at lave et korset, har naturligvis udviklet sig på linie med nye opfindelser af nye tekstiler. En ting har diverse korsetterne igennem tiden haft til fælles, og det er at de umiddelbart ikke har været særligt behagelige, i og med at man blev snøret ind og fik en unaturlig, men meget smuk og feminin figur. Man har ikke vasket sit korset ligeså ofte som mennesker i nutidens samfund vasker undertøj, da korsettet har været for tykt og tungt til at tørre igen, endvidere har stålstiverne og fiskeben heller ikke haft særlig godt af at blive vasket. En løsning har været at man har lagt korsettet imellem andet vasketøj, pletter fjernede man desuden med alkohol . Materialerne bestod af bl.a. bomuld, bomuldssatin, lærred, læder og silke. Fiskeben eller træ blev brugt til at stive korsettet ud og stramme taljen ind. Korsettet skulle strammes i ryggen, elastik og snørehuller af metal kom senere i 1800 tallet, hvilket gjorde at korsettet kunne strammes yderligere. Farverne har som alt andet også udviklet sig. I starten var korsetterne præget af farven hvid, hvor man senere i 1850 - 1860 begyndte at bære lysebrune og grå korsetter, og 20 år senere brugte man andre farver til silkebånd, blonder og andet fint broderi ... Køb adgang for at læse mere

SSO om korsettet og korsettets historie

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.