Konflikten mellem Islam og Kristendommen

 • HHX 3. år
 • Historie B
 • 12
 • 19
 • 6805
 • PDF

Konflikten mellem Islam og Kristendommen

Rapporten undersøger konflikten mellem Islam og Kristendommen.

Denne rapport vil forsøge at belyse grundlaget for den tilsyneladende evige konflikt mellem de to religioner samt give en beskrivelse af nogle af terrorcellerne, hvad de kæmper for, og hvordan de vil opnå deres mål. Det er derfor nødvendigt at gå tilbage i historien for at skabe sig det fulde overblik over, hvad der ligger til grund for islamiske ekstremisters glødende had til den vestlige verden, som udløste det skrækkelige angreb på civile amerikanere.
Til sidst vil jeg give mit eget bud på, hvordan fremtiden vil tegne sig vedrørende ovenstående konflikt, og hvad jeg tror, der skal til, for at blodsudgydelserne kan få en ende.

Indhold

INTRODUKTION
KONFLIKTEN I HISTORISK PERSPEKTIV
ISLAM FRA ÅR 611 TIL 1095
Islams ekspansion
KORSTOGENE
STILBILLEDE RELIGIONEN
ISLAMISK FUNDAMENTALISME
BAGGRUNDEN FOR FUNDAMENTALISME
Antivestlige terrorister
Den islamiske stat
DET MUSLIMSKE BRODERSKAB
HAMAS
AL-QAEDA NETVÆRKET
Dannelsen af organisationen
Hellig krig mod USA
Grund til frygt
FREMTIDSUDSIGTER
KONKLUSION
KILDEFORTEGNELSE
NOTER

Uddrag

Mange forbinder jihad, selvmordsbomber og attentater med islamisk fundamentalisme, men sandheden er den, at begrebet dækker over meget mere end den væbnede kamp. I mange tilfælde kommer fanatismen kun til udtryk i legalt politisk arbejde som modsætning til de rædselsbilleder, vi dagligt ser fra Israel. Mange af de organisationer man i dag forbinder med terror, beskæftiger sig også med driften af flygtningelejre og skoler. Ofte med større succes end regeringen i det pågældende land. Her er der også et tydeligt skel mellem grupper, der går ind for en magtovertagelse via stemmesedlen, og de, der ser mundingssilden fra en AK 47 som vejen til magten.
Brugen af terror kan forklares med elendighedsteorien: jo værre befolkningen og statens økonomi har det, desto mere villig er befolkningen til at acceptere revolutionære forandringer. Af den grund har f.eks. egyptiske ekstremister i flere tilfælde angrebet vestlige turister for at skræmme dem væk, da turisme med $2,5 milliarder er landets største indtægtskilde... Køb adgang for at læse mere

Konflikten mellem Islam og Kristendommen

[12]
Bedømmelser
 • 20-03-2004
  Rigtig god opgave! flot, velskrevet! Lidt fordømmende...
 • 08-11-2004
  Rigtig god og velskrevende opgave..
 • 08-12-2013
  Givet af HF-elev på 2. år
  Utrolig brugbare notater.
 • 04-04-2013
  Deluxe opgave bro beans