Kommunikation i en Offentlig Debat

 • STX 3.g
 • Dansk A
 • 10
 • 4
 • 1862
 • PDF

Kommunikation i en Offentlig Debat

Kronik om "Kommunikation i en Offentlig Debat", hvor der først gøres rede for hovedsynspunkterne i "Tørklæder er Visuel Ytringsfrihed" af Camilla Elg, og "Tørklæder" af Pia Kjærsgaard, og for hvordan synspunkterne er formuleret og formidlet. Herefter følger en sammenligning af de to tekster, og det diskuteres hvilke målgrupper de to kommunikationsformer henvender sig til.

I opgaven behandles følgende tekster:
"Tørklæder" af Pia Kjærsgaard (Pia Kjærsgaards ugebrev: Dansk under pres)
"Tørklæder er visuel ytringsfrihed" af Camilla Elg

Kronikken er udformet som en besvarelse af eksamensopgave 2 fra eksamenssættet Oktober 2008 i Dansk A, opgave: "Kommunikation i en offentlig debat".

Lærers kommentar

"Superflot. Du rammer lige i øjet på alle punkter. Sprogligt er du velformuleret og skriver stort set fejlfrit"

Uddrag

Skal det være en rettighed at bære tørklæder eller er det et politisk symbol, der bør forbydes? Er det en naturlig del af den ytringsfrihed, vi bryster os af at have i Danmark, eller er det et politisk symbol, der er de muslimske kvinder påtvunget og fratager dem retten til at bestemme over deres eget liv? Mange tager del i denne debat og særligt efter den muslimske tørklædebærer Asmaa Abdol-Hamid blev medlem af Folketinget, har politikere diskuteret netop dette emne. Det diskuteres også i teksterne ”Tørklæder er visuel ytringsfrihed” af Camilla Elg, ph.d.-studerende ved Akademiet for Migrationsstudier og ”Tørklæder” af formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

I kronikken ”Tørklæder er visuel ytringsfrihed” (Politiken 15/12 2003) argumenterer Camilla Elg for, hvorfor det skal være frit om man vælger at bære tørklæde eller ej. Hun mener, at det er forkert at lovgive om påklædning og peger på, at der på den måde udkæmpes kulturkamp på kvinders kroppe. Desuden mener hun, at fokus på kvinders påklædning er i modstrid med demokratisk ligestilling mellem kønnene. Hun mener også, at påklædning altid vil være politisk, da det, hvis vi skulle gå i det samme, ville være en politisk beslutning. Hun har et ideal om, at alle mennesker bør mødes som ligeværdige. Hun finder det i den forbindelse forkert og diskriminerende at lovgive omkring deres påklædning... Køb adgang for at læse mere

Kommunikation i en Offentlig Debat

[3]
Bedømmelser
 • 28-09-2011
  Super god opgave, som man kan benytte sig af til inspiration !
 • 15-04-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  God stil, som helt klart kunne bruges som inspiration
 • 12-02-2013
  God opgave .............