Klima

  • HF 1. år
  • Dansk A
  • 10
  • 6
  • 2055
  • PDF

Klima

Opgaven indeholder redegørelse af to artikler fra information og Politikken. Den indeholder desuden også et læserbrev, skrevet af mig, med henblik på Klima.

Uddrag

REO og Vattenfall er efter lang overvejelse kommet til den konklusion, at den bedste og billigste måde, at sørge for at forbedre klima og mindske risikoen for CO2 udslip, er A-kraft den bedste løsning. Atomkraft er både billigt, energivenligt og effektivt. Jo Selvfølgelig, men hvis jeg ikke tager meget fejl, så skal alt det affald, atomkraft udleder vel dumpes et sted. Hvor skal det så være, og skader det så ikke i længden? Affald fra atomkraft bliver nogle gange sendt ud i rummet hvor det kan få lov at svæve rundt, indtil det evt. brænder op. Jorden skal reddes, men rummet det er ligegyldigt, eller hvordan?

Et andet alternativ kan være at det skal dumpes i en sø, på et øde sted i ørkenen eller andetsteds. Affaldet spreder sig i søen, hvorefter det forurener miljøet i vandet, og naturen omkring den. Meget af det vand der er i søen, bliver ikke liggende der evigt. Noget af vandet skal pumpes op fra undergrunden, hvori der kan ligge en del radioaktivt affald, fra netop atomkraftværker. Hvis det vand skal bruges til drikkevand, så skal det renses og filtreres, det koster flere penge. Og hvem har egentlig lyst til at drikke vand, der har simret med affald? Så var det jo så at det kunne blive dumpet et øde sted. Igen vil affaldet sive ned i jorden og fremprovokere et dårligt miljø og en forurening uden lige... Køb adgang for at læse mere

Klima

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.