DIO om Kina og USA's samhandel

DIO om Kina og USA's samhandel

DIO synopsis (Det Internationale Område) som handler om USA og Kinas afhængighed af hinanden.

I opgave gives først en kort introduktion til Kinas historie, med særlig vægt på de seneste ledere. Derefter redegøres for udviklingen i den interne handel mellem USA og Kina fra 1985 og frem til 2010.
Herunder kommer opgaven ind på valget af perioden.

Herefter analyseres USA's rolle i Kinas vækstfremgang. Her ses på, hvor stor en del af Kinas produktion, der bliver importeret af USA, og især hvad Kina selv har gjort for at blive en moderne konkurrencedygtig nation.

Til sidst diskuteres, hvilken betydning det har for verdenssamfundet, at der kommer en ny stormagt, og det vurderes om det skaber mere eller mindre ulighed og afhængighed globalt.

Afslutningsvis vurderes det også om amerikanske virksomheder graver deres egen grav ved at indgå i et joint venture med en kinesisk partner.

Indhold

Indledning
Metode
Kinas historie
Samhandel
Analyse af USA's andel i Kinas væksteventyr
Global afhængighed
Refleksion
Litteraturliste
Bilag 1
Bilag 2
Bilag 3
Bilag 4

Uddrag

"...Jeg vil i denne opgave først give en kort introduktion til Kinas historie, med særlig vægt på de seneste ledere. Derefter vil jeg redegøre for udviklingen i den interne handel mellem USA og Kina fra 1985 og frem til 2010. Jeg vil herunder komme ind på valget af perioden. Herefter vil jeg analysere USA's rolle i Kinas vækstfremgang. Jeg vil her se på, hvor stor en del af Kinas produktion, der bliver importeret af USA, og især hvad Kina selv har gjort for at blive en moderne konkurrencedygtig nation. Til sidst vil jeg diskutere hvilken betydning det har for verdenssamfundet, at der kommer en ny stormagt, og vurdere om det skaber mere eller mindre ulighed og afhængighed globalt. Jeg vil afslutningsvis også vurdere om amerikanske virksomheder graver deres egen grav ved at indgå i et joint venture med en kinesisk partner."... Køb adgang for at læse mere

DIO om Kina og USA's samhandel

[4]
Bedømmelser
 • 26-10-2011
  Opgaven er meget fuldendt, med masser af gode detaljer - jeg synes hele opgaven var til god hjælp for mig og min fremlæggelse af DIO - der er ingenting jeg synes der skulle rettes, synes det rummer alt det overskriften skal gøre.
 • 02-11-2011
  super god inspiration, dog lidt svær at forstår ud regningerne ud fra billagene da tallene i bilagende ikke er så tydelige
 • 11-03-2012
  Helt igennem fremragende opgave. Kan KLART andbefaldes.
 • 22-10-2011
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Pæn opgave til inspiration