SSO om kernefysik

 • HF 2. år
 • SSO (Fysik A)
 • 7
 • 15
 • 2601
 • Word2007

SSO om kernefysik

SSO i Fysik om kernefysik.

Opgaveformulering

Jeg vil i denne opgave komme igennem nogle problemer som verden er havnet i og hvilken brandstoffer er det nødvendigt at tænke over i fremtiden. Jeg starter med at fortælle om verdensbefolknings energiforbrug og derefter kommer igennem de energikilder som er mest venlige for naturen. Efterfølgende vil jeg kort fortælle om problemer sammenhængen mellem udviklingen og energibehovet. Til sidst vil jeg give en lille overblik over hvorfor det er godt at tænke på kerneenergi.

Indhold

Indledning
Energibehov i fremtiden
Historie
Nutidens problematik
Atomkraftværkers virkemåder
Fusionsforsøg på jorden
Konklusion

Uddrag

Verdensbefolknings energiforbrug

Afbrændingen af en ton olie frigøres der ca. 1 toe

Figuren viser at siden år 1950 så er befolkningstallet vokset væsentligt meget og energiforbruget har ligeledes også vokset næsten i den samme takt. Ved årtusindeskift er energiforbruget nået til ca. 10 Gtoe dvs. 100 milliarder toe pr. år., mens jordens befolkning er knap nok fem milliarder mennesker, så hver af os bruger i gennemsnit 2 toe om året, det svarer til at afbrænde ca. to tons olie. I den store kurve er der vist 3 forestillinger, der kan ske i fremtiden: A forstiller det maksimale energiforbrug, der kan ske i fremtiden, B det normale energiforbrug dvs. stiger i takt med befolkningsvæksten og C er det mindste energiforbrug, man kan forestille sig, under 1 toe hver person pr. år.

På baggrund af globaliseringen og den stigende udvikling i de fattige lande samtidig at de er blevet væsentligt bedre til at ernære sig selv, som vi, så er deres levestandard voksende i de få år og eftersom landene er blevet rigere og befolkningerne leve længere. Sandsynligheden for at befolkningerne i ulandene bestræber efter behovet på en væsentlig bedre hverdag er ganske muligt dvs. på samme niveau som i Vesten. Behovet vokser og vokser, og da vi ikke kan standse behovet, er vi nødt til at finde på alternative løsninger, som kan dække befolkningernes behov uden at til skade naturen. Vi kan ikke forsætte med at forbruge de fossile brændsler, olie, kul og naturgas, da man udmærket ved at de fossile brændsler er blevet skabt gennem mange millioner af år i jorden, samtidig med at de kulstoffer som kommer ud ved afbrændingen af de fossile brændsler kan muligvis give en ekstra effekt til drivhuseffekten, og dermed forøger verdens ... Køb adgang for at læse mere

SSO om kernefysik

[1]
Bedømmelser
 • 18-02-2013
  Givet af Lærerstuderende på 4. år
  En rimelig god opgave, som har nogle gode pointer. Mangler dog noget fagligt set i forhold til faget fysik.