Kostanalyse med kostberegningsprogram | Rapport

  • STX 2.g
  • Biologi C
  • 12
  • 8
  • 2549
  • PDF

Kostanalyse med kostberegningsprogram | Rapport

Rapport om en kostundersøgelse, der viser fordelingen af kostens bestanddele herunder: protein, fedt og kulhydrat.

I rapporten er der lavet en undersøgelse af kost og ernæring ved hjælp af et kostberegningsprogram fra www.madital.dk. Kostprogrammet sammenligner testpersonens kost i sammenligning med idealet.

Formål:
Formålet er at undersøge om min energiindtagelse stemmer overens med mit energiforbrug, og om min kost er sund i relation med de givne anbefalinger for kost og sundhed.

Lærers kommentar

Generelt:
Super flot arbejde. Godt overblik. Du har alle vigtige detaljer med.
Fint struktureret.
Karakter: 12

Læreres kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.

Indhold

Formål
Teori
- Kulhydrat
- Fedstoffer
- Proteiner
- Vitaminer/mineraler
Metode
Data
Fejlkilder
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Teori:

Vores moderne kultur har gjort vores krop relativt overflødig, og der er derfor en tydelig sammenhæng mellem valg af livstil og sygdomme. Man kan sige at i mange tilfælde er vores sygdomme et resultat for ens livsstil, herunder: kostvaner, motion, alkoholforbrug, rygning mm. Vores energiindtagelse er derfor en grundlæggende faktor med hensyn til vores helbred.

Kroppen fungere som en maskine, hvoraf brændstoffet består af mad. Maden giver os energi til at fuldføre daglige kropsprocesser såsom vejtrækning , kropsbevægelse osv. Det er derfor vigtigt at ernære kroppen med de nødvendige brændstoffer.
Maden bruges til brændstof og byggesten, men hovedsageligt til brændstof. Kroppens celler anskaffer energi gennem maden, heraf bruges energien til at udføre kroppens indre processer. Byggestens primære opgave er at reparere samt udskifte celler, og især som barn har man stort behov for byggesten, idet man vokser ...

---

Metode:

For at kunne beregne mit daglige energiindtag – nedskrev jeg min fysiske aktivitet, samt mad indtagelse på dag. Med hensyn til madindtagelsen, skulle jeg været meget eksakt, da vigtig data kan gå tabt, derfor skulle maden/energiindtagelsen afvejes inden spisning.
De resulterende data, indskrev jeg på et skema, ved brug af følgende hjemmeside: www.madital.dk

Man kan ud fra kroppens BMI se hvorvidt man er normalvægtig. BMI fortæller om forholdet mellem ens højde og vægt stemmer overens med anbefalingerne. Man kan beregne sin BMI ved brug af følgende formel: vægt/højde2
Der er givet en tabel som fortæller ens BMI ligger under/over grænsen for hvad der er bestemt til at være normalvægt... Køb adgang for at læse mere

Kostanalyse med kostberegningsprogram | Rapport

[3]
Bedømmelser
  • 16-03-2015
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
    mglkmsdlkmlkdsnglkndsgnsdlkngklsnglksnlkndlnsldkgnlsdknglsdknglkdnglkdnglndsgklndslkgns
  • 26-10-2013
    God......................................
  • 04-05-2014
    god opgave.............

Materialer relateret til Kostanalyse med kostberegningsprogram | Rapport.