Saltindholdet i Chips - Rapport i Kemi

  • STX 2.g
  • Kemi C
  • 12
  • 6
  • 990
  • PDF

Saltindholdet i Chips - Rapport i Kemi

Rapporten undersøger saltindholdet i chips vha. en Mohr-titrering, der resulterer i en fældningsreaktion. Teoriafsnittet nævner teorien bag fældningsreaktionen (let- og tungtopløselige salte), og titrator, titrand og indikatorstofferne.

Formål:
Formålet med dette forsøg er at bestemme saltindholdet i chips. Dette gøres vha. en fældningstitrering med sølvnitrat. Kaliumchromat anvendes som indikator.

Studienets kommentar

Fin rapport med et godt teori- og fejlkildeafsnit.

Indhold

Formål
Teoretisk baggrund:
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater
Diskussion
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag

Materialer:
- Burette.
- Lille glastragt.
- Magnetomrører med magnet.
- 250 mL konisk kolbe.
- Vægt.
- 0,100 M sølvnitrat.
- 0,1 M kaliumchromat

Fremgangsmåde:
Chipsene knuses i en morter. Herefter afvejes, så nøjagtigt som muligt, 5 gram chips som overføres til den koniske kolbe. Der tilsættes ca. 50 mL vand og omrøres i 10 minutter. I ventetiden fyldes en ren burette med sølvnitratopløsning og buretten nulstilles.
Blandingen i den koniske kolbe tilsættes 10 mL kaliumchromat, hvorefter opløsningen titreres med sølvnitratopløsning, til der fremkommer en svag rødbrun farve, som ikke forsvinder igen... Køb adgang for at læse mere

Saltindholdet i Chips - Rapport i Kemi

[3]
Bedømmelser
  • 02-12-2015
    Givet af Studerende på 5. år
    Hjalp til at kunne løse opgaven. Godt struktureret.
  • 28-02-2012
    Givet af Elev på 2. år
    Rigtig god, super inspiration
  • 26-10-2014
    Givet af 2.g'er på STX
    Fin rapport med et god teori