Saltindholdet i Chips - Rapport i Kemi
- STX 2.g
- Kemi C
- 12
- 6
- 990
Saltindholdet i Chips - Rapport i Kemi
Rapporten undersøger saltindholdet i chips vha. en Mohr-titrering, der resulterer i en fældningsreaktion. Teoriafsnittet nævner teorien bag fældningsreaktionen (let- og tungtopløselige salte), og titrator, titrand og indikatorstofferne.
Formål:
Formålet med dette forsøg er at bestemme saltindholdet i chips. Dette gøres vha. en fældningstitrering med sølvnitrat. Kaliumchromat anvendes som indikator.
Studienets kommentar
Fin rapport med et godt teori- og fejlkildeafsnit.
Indhold
Formål
Teoretisk baggrund:
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater
Diskussion
Fejlkilder
Konklusion
Uddrag
Materialer:
- Burette.
- Lille glastragt.
- Magnetomrører med magnet.
- 250 mL konisk kolbe.
- Vægt.
- 0,100 M sølvnitrat.
- 0,1 M kaliumchromat
Fremgangsmåde:
Chipsene knuses i en morter. Herefter afvejes, så nøjagtigt som muligt, 5 gram chips som overføres til den koniske kolbe. Der tilsættes ca. 50 mL vand og omrøres i 10 minutter. I ventetiden fyldes en ren burette med sølvnitratopløsning og buretten nulstilles.
Blandingen i den koniske kolbe tilsættes 10 mL kaliumchromat, hvorefter opløsningen titreres med sølvnitratopløsning, til der fremkommer en svag rødbrun farve, som ikke forsvinder igen... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind