Kemikaliefri kosmetik

  • HTX 2. år
  • Teknologi B
  • 10
  • 43
  • 5737
  • PDF

Kemikaliefri kosmetik

Der bliver opstillet et problem, hvorefter det dokumenteres og der findes en løsning. Derefter vuderes løsningen således man beviser i hvor stort omfang løsningen løser problemet.

Eksamensopgaven fra 2009

Indledning:
Til dette teknologiprojekt fik jeg udleveret teamet 'Ungdom'. Jeg har valgt at beskæftige mig med skadelige stoffer i skønhedsprodukter, såsom hårprodukter, kosmetik, deodorant, forskellige cremer osv., da det er gået hen og blevet et stort problem og mange unge bruger dem dagligt.

Problemformulering:
Der er for mange skadelige stoffer i kosmetikprodukter, hvilket skyldes ringe kvalitet af råvarer, som forårsager, at flere får allergi. Hvordan kan jeg være med til at afhjælpe dette problem

Lærers kommentar

Der er nogle fejl under miljøvuderingen: transport mangler
Under teknologianalyse er der mangler

Indhold

Forside
Indholdsfortegnelse
Resumé
Projektbeskrivelse
Dokumentation af problemet
Behovsundersøgelse og målgruppe
Krav til løsning
Løsningsforslag
Valg af løsning og PV-skema
Teknologianalyse
Produktuvkling
Produktkrav
Produktfremstilling
Afprøvning
Forbedringsforslag
Teknologivurdering
Samfundsvurdering
Miljøvurdering
Konklusion
Perspektivering
Reflektion
Kildeliste
Bilag
- Godkendt projektbeskrivelse
- Journal - Ansigtscreme
- Journal – Videreudvikling af ansigtscreme

Uddrag

Mange unge lider for skønheden. Op mod 200.000 dansker har fået livsvarigt allergi af parfume i kosmetik. 1 Hver tredje ung får allergi af kosmetik, hvilket koster samfundet knap en milliard kroner om året.
Unge lider for skønheden i uvidenhed. Mange unge bruger alt for meget parfume, hårfarve og velduftende cremer, uden at være klar over konsekvenserne.
Mange af de produkter vi bruger til dagligt er fyldt med skadelige kemikalier. De skadelige kemikalier kan forårsage indlæringsvanskeligheder, fostermisdannelser, kræft og andre helbredsmæssige problemer. Dette skyldes dog ikke kun allergifremkaldende og kræftfremkaldende stoffer, men også hormonforstyrrende ... Køb adgang for at læse mere

Kemikaliefri kosmetik

[1]
Bedømmelser
  • 24-04-2014
    Den er god, men ikke til htx`er