Bagning af kage | Øvelsesrapport

Bagning af kage | Øvelsesrapport

Dybdegånde beskrivelser af processen at bage.

Opgaven giver en meget nøje forklaring af processerne som foregår ved bagning af en kage.

Opgaven har særligt fokus på emulgatorernes funktion ved kagebagning og særligt disse evne til at indkorporere luft.

Opgaven indeholder også sensorisk analyse og kostvurderinger af den bagte kage.

Problemformulering
Vi har i vores gruppe haft fokus på processen, hvor vi har benyttet en røremaskine i stedet for den traditionelle håndmikser. Hvilken betydning har det for eksempel for ensartetheden i vores muffins blanding samt i det færdige produkt? Har røremaskinen en bedre evne til at inkorporere mere luft til dejen? Som tidligere beskrevet har vi eksperimenteret med emulgatorer. Hvilke egenskaber bibringer emulgatorer til dejens struktur og viskositet?

Indhold

Indledning 3
Problemformulering 3
Hypotese 3
Processen 3
Emulgator 4
Teori 4
Emulsioner 4
Emulgatorers betydning for bagning 5
Pisknings betydning for kagens luftinkorporering sammenlign med brug af emulgator 5
Om fordøjelse af en emulgator 5
Emulgator – en fedt? 5
Fordøjelse af fedt 7
Materialer 8
Fremgangsmåde 9
Resultater 11
Forsøg med røremaskine 11
Fysiske målinger 11
Sensorisk test 11
Forsøg med emulgator 11
Fysiske målinger 11
Sensorisk test 11
Resultatbehandling 12
Energifordeling muffin 13
Energifordeling muffin tilsat emulgator 13
Diskussion 14
Konklusion 15
Litteraturliste 15
Bilag 1: Statistiske resultater fra sensorisk analyse 16
Processen i forhold til kontrolgruppen 16
Emulgator i forhold til kontrolgruppen 19

Uddrag

Alle mennesker har prøvet at bage en kage, ofte med succes andre gange har resultatet dog været mindre heldigt, det skyldes sandsynligvis at der er gået noget galt i den kemiske proces. Det tænker folk normalvis ikke over, men det at bage en kage er faktisk noget mere kompliceret end som så. Kunsten at bage ligger i en omhyggelig balance gang mellem ingredienserne, så de optimale egenskaber som tekstur, hårdhed, farve og holdbarhed opnås. Vi har i dette kageprojekt forløb skulle lære om fødevares bestanddele og deres kemiske sammensætning samt hvilken betydning det vil have for det færdige projekt. Desuden har vi lært om, hvordan de forskellige fødevares bestanddele fordøjes ... Køb adgang for at læse mere

Bagning af kage | Øvelsesrapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.