Noter om Johannes Kepler

 • STX 2.g
 • AT (Fysik B)
 • Ingen givet
 • 4
 • 1166
 • PDF

Noter om Johannes Kepler

Noter til AT i Fysik B om Johannes Kepler. Den fokuserer kun på hovedpunkterne i hans liv. Der er altså ikke tale om en synopsis.

Indhold

Johannes Keplers fødsel:
Johannes Keplers studier:
Johannes Keplers tro:
Johannes Keplers system:
Samarbejdet med Tycho Brahe:
Keplers første lov:
Keplers anden lov:
Keplers tredje lov bliver udtænkt:
Keplers tredje lov:
Johannes Keplers død og arven til verden:
Perspektivering:

Uddrag

Johannes Keplers fødsel:
I 1500 tallet blev Martin Luther stemplet som kætter, pga. af hans mening om afladsbrevene og blev smidt ud af den katolske kirke. Af dette kom protestantismen, som handler om at blive frelst gennem troen og, at det kun er gud der kan frelse et menneske. Dette resulterede i reformationen. Som udløber af reformationen kom trediveårskrigen. Overalt i det tysk-romerske rige sloges protestanter og katolikker. Efter at krigen havde bredt sig til store dele af Europa, sluttede den i 1648. Mange byer var blevet ødelagt og folk var blevet fattige. Kepler blev født den 27 december, 1571, ind i en protestantisk familie, i en by ved navn Weil der Stadt. Protestanter udgjorde et mindretal, dog var Keplers farfar en anset borgmester i byen. Hans forældre levede i et ulykkeligt ægteskab. Hans far var alkoholiker og lejesoldat. Hans mor dyrkede jordens kræfter og helbredelse. Noget hun på sine gamle dage blev smidt i fængsel for og skulle brændes som heks på bålet. Kepler hjalp hende dog med at undslippe. Som barn fik Kepler fik kobber og det resulterede i, at han hele sit liv måtte døje med nedsat syn.

Johannes Keplers studier:
Kepler startede i latin skole som syvårig. Derefter startede han på præsteskole, fordi det var en sikker vej væk fra fattigdommen. Senere drager han mod Tübingen for at studere teologi. Kepler ... Køb adgang for at læse mere

Noter om Johannes Kepler

[2]
Bedømmelser
 • 04-04-2010
  rigtig godt beskrivelse af hans liv
 • 19-12-2010
  Givet af 1.g'er på STX
  super opgave den dækker mange ting