SOP om Joe & The Juice i Afsætning A og Engelsk A

 • HHX 3. år
 • SRP (Engelsk A, Afsætning A, SOP)
 • 7
 • 20
 • 6649
 • PDF

SOP om Joe & The Juice i Afsætning A og Engelsk A

SOP om Cafekæden "Joe & the Juice", skrevet i fagene Afsætning A og Engelsk A - i opgaven gennemgår jeg bl.a. koncept for kæden, og vækststrategierne for kæden, samt en analyse af konkurrenter til juicekæden. Herudover undersøger jeg forbrugertendenser og kigger på nuværende og muligt fremtidigt parametermix.

Studienets kommentar

Der er ingen analyse af engelske tekster, og faget engelsk er kun let berørt. Dette kan ved nogle censorer betyde lav karakter. Der er alt for få referencer til at underbygge påstande. Der er ikke et klart skel mellem analyserende og diskuterende/vurderende niveau.

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Joe & The Juice 4
Konceptet 4
Personalet 5
Modgang i medierne 6
The Juice – En forretning i vækst 7
Konkurrenceforhold 7
Internationalisering 8
Vækststrategier 9
Købemotiver 9
De 4 P'er 10
Joe – Next Stop United Bluff 11
På vej til USA 11
Konkurrentanalyse 12
Kulturelle Forskelle - Hofstede 13
Forbruger Tendenser 15
Joe & The Juice – Fremtidens Café 17
Parametermix 17
Vækststrategi 19
Konklusion 20
Kildeangivelse 21

Uddrag

"Indledning:

Jeg har valgt, at beskæftige mig med Cafékæden Joe & The Juice, da de har et meget særpræget koncept, som jeg vil finde interessant at beskæftige mig med. Jeg ønsker samtidig at analysere en virksomhed, som har lidt kant, samt skiller sig ud fra mængden, for netop at få et bedre produkt ud af min analyse. At tage en virksomhed som Coca-Cola, eller Carlsberg vil ikke være optimalt for mig, da det er to meget benyttede virksomheder i Studieretningsprojektet.

I denne opgave vil jeg se nærmere på virksomhedens historie, i særdeleshed deres koncept, som jeg finder særdeles unikt og modernistisk. Endvidere vil jeg gennemføre en strategisk analyse af relevante forhold i virksomheden frem til i dag, herunder internationalisering, konkurrenceforhold, vækststrategier og lignende.

Da virksomheden selv ytrer ønske om at starte Juicebarer op i New York, vil jeg lave en analyse af relevante kulturforskelle mellem det danske og det amerikanske marked for at se, om dette marked vil være ideelt for Joe & The Juice. Herefter vil jeg vurdere virksomhedens fremtidige strategi.

Jeg vil lægge særlig vægt på brancheanalysen mellem det danske og amerikanske cafémarked, da jeg finder det særdeles relevant for virksomheden, før de kan starte cafeer op i New York. Hvis Joe & The Juice ønsker succes i USA, er de nødsaget til at finde ud af, om deres koncept er holdbart på det amerikanske marked. Til denne analyse vil jeg tage udgangspunkt i Geert Hofstedes teorier, for at få et sammenligningsgrundlag mellem Danmark og USA.

Med udgangspunkt i relevante modeller fra Trojkas afsætningsbøger tilpasset A-Niveau, relevante artikler, samt et portræt af virksomheden, vil jeg forsøge at lave en dybdegående analyse af virksomheden Joe & The Juice."... Køb adgang for at læse mere

SOP om Joe & The Juice i Afsætning A og Engelsk A

[9]
Bedømmelser
 • 11-09-2012
  Det var en rigtig god opgave, der var mange kilder og beskrivelsen var rigtig god af de forskellige ting. Der mangler meget om de 4 p'er som ikke er særlig grundigt beskrevet. Men ellers en rigtig fin og brugbar opgave
 • 08-12-2015
  kjhgfdsdfghjklæøkæjhgutyrtersaesdfgh
 • 08-12-2015
  den er god...................
 • 23-10-2015
  gggggggggggggggggggggggggggggggggggggod

Materialer relateret til SOP om Joe & The Juice i Afsætning A og Engelsk A.