Israel-Palæstina-konflikten | Udviklingen fra 1948

 • HHX 2. år
 • Historie B
 • Godkendt
 • 14
 • 3987
 • PDF

Israel-Palæstina-konflikten | Udviklingen fra 1948

En beskrivelse af Israel-Palæstina-konflikten, fra Israels oprettelse efter 2. verdenskrig frem til 2011. der er også kigget på baggrunden for konflikten fra helt tilbage til f.kr.

Opgaveformulering
Beskriv kort problemstillingen og udviklingen i Israel/Palæstina konflikten fra 1948 og frem til i dag og baggrunden for konflikten. Forklar fremtidsudsigterne for en løsning på konflikten og hvilken betydning den har for den verdenspolitiske sikkerhedssituation i dag.

Indhold

Indledning 4
Baggrund 5
Oldtiden 5
Palæstina frem til 1900 tallet 6
Anti-Semetisme 6
1. & 2. Verdenskrig 6
Den Zionistiske drøm 6
1. Verdenskrig 6
Palæstina som britisk mandatområde 7
Jøde flugten 7
2. Verdenskrig 8
Staten Israel 8
Oprettelsen 8
Den 1. Israelske-Arabiske krig 9
Konflikten er startet 9
Israel som moderne samfund 9
Guerilla krigsførelse 9
Seksdagskrigen 10
Resolution 242 10
PLO & Al Fatah 10
Yom Kippur Krigen 11
Konflikten breder sig 11
Nye Strategi, Nye Konflikter 11
Håb for fred 12
Fremtid udsigterne for fred 12
Konflikten betydning for den international sikkerheds situation 13
Konklusion 13
Perspektiv 13
Litteratur liste 14

Uddrag

Indledning
Israel Palæstina konflikten handler i bund og grund om to folkefærdes endegyldige krav på et landeområde, Et område der er placeret langs den østlige middelhavs kyst, men der gennem historien er blevet bedre kendt som det hellige land. Konflikten forstærkes yderligger da både det palæstinensiske folk og det israelske folk besidder stærke nationale følelser. samtidig tilhører parterne forskellig religion og race, hvilket blot gør konflikten mere indviklet. Derudover har konflikten både trukket de omgivende lande ind i konflikten, såvel som supermagterne USA og Sovjet under den kolde krig. Men for at virkelig forstå hvor kompleks en konflikt denne konflikt er, skal man blot kende dens varighed. I 2003 havde konflikten varet i mere end et halvt århundred, generationer er vokset op uden at kende til andet end konstant kamp og krige, og bliver pålagt af deres forfædre at overtage deres fordomme, deres kamp og deres had.

I den opgave vil jeg forsøge at give et samlede overblik over konflikten, derudover vil jeg se på baggrunden for konflikten. Jeg vil redegøre for hvordan konflikten berører sine omgivelser på et internationalt plan. Og til sidst vil jeg også se på fremtidsudsigterne for de 2 partere.

Baggrund
Oldtiden
Mange tror at konflikten først startede i slutningen af 1940'erne, da den jødiske stat blev oprettet. Men konflikten strækker sig rent faktisk helt tilbage til oldtidens mellemøsten, på et mindre landområde på størrelse med Jylland. Der grænser op til Libanon og Syrien mod nord, Jordan mod øst, Egypten mod syd og middelhavet mod vest. Område bliver kaldt Palæstina .... Køb adgang for at læse mere

Israel-Palæstina-konflikten | Udviklingen fra 1948

[10]
Bedømmelser
 • 06-11-2012
  Sindsyg god og grundig opgave! Men der er lidt stavefejl.
 • 29-03-2013
  Udemærket opgave. Korrekte informationer, god læsning
 • 22-10-2016
  den kan bruges god hjælp
 • 28-07-2014
  Godt skrevet, gode overvejelser