SRP: Integration i England og Tyskland i Tysk B og Engelsk A

 • STX 3.g
 • SRP (Engelsk A, Tysk fortsættersprog B)
 • Ingen givet
 • 27
 • 9392
 • PDF

SRP: Integration i England og Tyskland i Tysk B og Engelsk A

SRP om Integration i henholdsvis England og Tyskland, med fagkombinationen Engelsk A og Tysk Fortsættersprog B.

I denne forbindelse undersøger opgaven integrationsopfattelsen i engelsk indvandrerpolitik, og gør rede for denne som den er ifølge Gordon Brown, udtrykt i sin tale om immigration i England.

Derefter gives der en analyse og fortolkning af "Chameleon", og herved undersøge hvor svært det er at acceptere ens forældres traditioner, imens man lader sig integrere i det samfund man lever i (her: det engelske samfund).

Slutteligt undersøges perspektiver med filmen "Brick Lane", og under inddragelse af artiklen "Integration türkischer Jugendlicher in Deutschland", giver opgaven en afsluttende diskussion om det at bevare ens egen kultur.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 3
”Speech on immigration” af Gordon Brown 4-6
“Chameleon” af Ranbir Sahota 7-10
“Metin und Martin” af Alev Tekinay 11-13
”Oya” af König/Straube/Taylan 14-17
”Rebecca and the neighbours” af Tanika Gupta 18-19
“Sisters” af Sibani Raychaudhuri 20-21
Perspektivering til filmen ”Brick Lane” 22
Diskussion vha. artiklen “Integration türkischer Jugendlicher in Deutschland” 23-24
Konklusion 25
Bibliografi 26-27

Uddrag

Indledning

Jeg vil i min opgavebesvarelse gøre rede for integrationsopfattelsen i engelsk indvandrerpolitik, som den engelske premiereminister Gordon Brown udtrykker det i sin tale om immigration.
Derefter vil jeg give en analyse og fortolkning af novellen ”Chameleon” af Ranbir Sahotas. Her vil jeg komme ind på, hvor svært det er både at acceptere sine forældres traditioner og samtidig integrere sig i det engelske samfund.
Dernæst vil jeg ud fra novellen ”Metin und Martin – Aufsatz eines türkischen Schülers” af Alev Tekinay give en analyse og fortolkning, samt det første og sidste kapitel af romanen ”Oya” af König/Straube/Taylan.
”Rebecca and the Neighbours” af Tanika Gupta og ”Sisters” af Sibani Raychaudhuri analyseres og fortolkes også. Dette er med særligt henblik på at være ung indvandrer i henholdsvis England og Tyskland og hvilke problematikker de imødegår.
Endvidere vil jeg, på denne baggrund, perspektivere til filmen ”Brick Lane”.
Som afslutning vil jeg under inddragelse af artiklen ”Integration türkischer Jugendlicher in Deutschland”, komme med en afsluttende diskussion bestående af hvorledes hovedpersonerne i værkerne ønsker og formår at bevare deres oprindelige kultur.

Gordon Brown ”Speech on immigration”
- den 12. november 2009, af Gordon Brown, i Ealing, London

Den nuværende premierminister Gordon Brown beretter i sin tale omkring integrationsopfattelsen i engelsk indvandrerpolitik.
Han initierer med at sige, hvor skønt det er at være samlet i hovedstaden, hvor der bliver talt over 300 forskellige sprog. London er et af de mest kulturelt rige steder i verden. Samtidig er den indbegrebet af stærke værdier og mangfoldighed, som har bidraget til at gøre Storbritannien til et af de mest dynamiske lande i menneskets historie.

Brown har før taget indvandring op som et centralt politisk emne og gør det nu igen. Det at have en styret og kontrolleret indvandring rent økonomisk, social og kulturelt er især noget nationen lægger stor vægt på, og Brown er altid uenig med dem, som ser indvandring som et problem. Man skal i stedet tænke positivt og se alle fordelene, der kan komme med indvandring.
De nyankomne udlændinge skal have mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik på at blive deltagende og ydende medborgere, således som samfundets øvrige borgere... Køb adgang for at læse mere

SRP: Integration i England og Tyskland i Tysk B og Engelsk A

[8]
Bedømmelser
 • 05-12-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  har lige lagt mærke til, at du har downloadet chameleon by sanbir sahota hver for sig. så det var ikke rigtig noget jeg kunne bruge, da det var det jeg manglede, og det har jeg allerede downloadede.. så :/ men det ligner ellers en god rapport.
 • 14-02-2013
  Givet af 2.g'er på STX
  Jeg downloadede denne opgave på grund af analysen af Chameleon. Jeg fik god inspiration
 • 02-10-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  Super god inspiration
 • 15-03-2014
  rigtig god analyse!!