Infektionssygdomme - Rapport i Biologi

Infektionssygdomme - Rapport i Biologi

Rapporten undersøger infektionssygdomme. Vi kommer ind på forskellige smittemåder og forskellige mikroorganismer.

Indhold

Hvad er infektionssygdomme
Mikrober (mikroorganismer)
- Mikrober og parasitter
- Infektion
- Bakterier
- Virus
- Svampe
- Parasitter
- Eksempler på infektionssygdomme
- Mikroorganismers tilstedeværelse
Smitte
- Fem smittemåder

Uddrag

Hvad er infektionssygdomme
Infektionssygdomme, er noget vi alle kender til. Noget vi ofte ser i vores dagligdag. Uanset hvor vi er, uanset hvilke tidspunkter eller steder, udsættes vores krop konstant for et utal af andre organismer. Angrebet af disse, foregår som regel uden vi bemærker det. Hvis organismen trænger sig ind i mennesket, kan den formere sig, og på den måde kan der opstå en sygdom. Hvis vores immunforsvar er svækket, eller hvis det svigter, bliver vi syge og i værste tilfælde kan det medføre døden.
Tilstedeværelsen af infektionssygdommene, er afhængig af forskellige faktorer, fx boligforhold, ernæringstilstand, hygiejne og vaccinationer. Og man kan blive smittet i fremmede lande eller hvis man er i kontakt med folk der fra.
Sygdommen Kopper, er udryddet i hele verden i dag, på grund af organisationen WHO. I Danmark, er sygdomme som difteri, stivkrampe og polio(børnelammelse), stort set udryddet, men ikke på verdensplan så derfor bliver man nødt til at fortsætte med vaccinationerne... Køb adgang for at læse mere

Infektionssygdomme - Rapport i Biologi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.