DIO om indvandring fra Afrika til Spanien

DIO om indvandring fra Afrika til Spanien

Det Internationale Område : DIO

Opgaven handler om immigration til Spanien. Den beskriver hvorfor afrikanerne flygter fra Spanien, hvor hårdt det er samt hvorledes det påvirker Spanien - også økonomisk.

Den er skrevet i fagene International Økonomi A og Spansk A.

Uddrag

End til år 2006 var Gibraltar strædet en overskuelig afstand til det spanske eventyr. Drømmen om at krydse de ca. 14 kilometer for at opnå rigdom og lykke, fik dagligt ANTAL til at prøve kræfter med Gibraltar strædet. ”I løbet af de første 6 måneder af år 2005, har Guardia Civil opsamlet 2532 afrikanere – hovedsageligt fra Marokko.” i færd med at krydse Gibraltar strædet. Gibraltar strædet udgør den største massegrav i Europa, og op til 2005 blev den illegale migration næsten tredoblet i forhold til år 2004, på trods af faren. Såfremt at de illegale immigranter trodser strædet i live, kan de søge tilflugt i Cardijn Foundations netværks fem centre, som kan modtage op til 200 mennesker om dagen. Her vil de blive hjulpet af en tilknyttet advokat, til at søge opholdstilladelse, få rent tøj, busbilletter til deres videre rejse samt rådgivning. De tilknyttede advokater kender samtlige smuthuller i immigrationslovgivningen, og derfor har Cardijn Foundations netværk, kunne skaffe 90 pct. af de illegale immigranter opholdstilladelse.
For at krydse Gibraltar strædet, var marokkanerne nødsaget til at betale mafiaen store summer. En del af mafiaen snød marokkanerne og satte dem af forkerte steder, andre gange forliser bådene ... Køb adgang for at læse mere

DIO om indvandring fra Afrika til Spanien

[12]
Bedømmelser
 • 02-10-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  God inspiration til DIO, men ikke helt så relevant som jeg fik indtryk af inden download.
 • 04-03-2012
  En brugbar opgave - dog mangel på kilder.. Men godt som inspiration
 • 13-09-2016
  Supeer god opgave. Den er meget brugbar som inspiration.
 • 04-03-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Brugbar opgave som inspiration til opgave