DIO: Immigration fra Mexico til USA

 • HHX 3. år
 • DIO (Engelsk A, Historie B)
 • 12
 • 11
 • 3022
 • PDF

DIO: Immigration fra Mexico til USA

Problemformulering:
Jeg vil finde ud af, hvordan immigrationen af mexicanerne startede og hvordan udviklingen har været. Jeg vil analysere migrationen mellem Mexico og Amerika ved hjælp af strukturhistorie. Jeg vil finde ud af, hvorfor nogle amerikanere har noget i mod, at mexicanerne kommer. Her vil jeg især se på problemer på arbejdsmarkedet – både på fordomme og folkets meninger om disse via artikler, men også på statistikken således at de to ting kan sammenlignes. Jeg vil gerne kort komme ind på kultursammenstødet mellem mexicanerne og amerikanerne.

Indhold

Indledning
Historie
Årsager til immigration
Folkets mening om immigration
Frygten for indvandrere
Kultursammenstød
Globalisering
Fremtidig indvandring
Konklusion
Metodiske overvejelser
Refleksion

Uddrag

Indledning

Mange mexicanere rejser hvert år til USA for at finde et arbejde. Mange af dem sender hver måned penge hjem til deres familie, som er blevet i Mexico. Det er spændende at se på, hvorfor de vælger at flytte til Amerika – de gør det for at finde et arbejde, men hvorfor lige Amerika?
Mange amerikanerne er ikke glade for den stigende indvandring til deres land. Det kan der være meget forskellige grunde til, men jeg har valgt at gå ind og prøve at belyse disse grunde.
Mange amerikanere mener heller ikke, at mexicanerne er ret gode til at fungere i det amerikanske samfund. Derfor har jeg valgt at se lidt på, hvilke barrierer der kan være skyld i dette, blandt andet ved hjælp af kulturanalyse.

Problemformuleringen er bygget sådan op, at det er meget simpelt at starte med det første emne i opgaven. Historien er en meget vigtig ting, for at man kan få et overblik og samtidig måske analysere lidt på fremtiden.
Derefter har jeg forsøgt at få resten af tingene i problemformuleringen til at smelte sammen for på den måde at give en helhed. Det er svært at dele dette op i forskellige emner, da det hele hænger naturligt sammen... Køb adgang for at læse mere

DIO: Immigration fra Mexico til USA

[22]
Bedømmelser
 • 07-04-2015
  God opgave, dog ikke lige hvad jeg skulle bruge, men god inspiration omkring fremtidig indvandring :-)
 • 13-02-2014
  God opgave hvis man skal bruge perspektivering til berlinmuren eller mexicos immigrantion til USA :-)
 • 23-04-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  fin opgave, den kunne altid bruges, hvis man søger ekstra information
 • 08-04-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god opgave, som hjalp mig utrolig meget!