Zumba og styrketræning/fitness | Træningsprojekt

  • STX 3.g
  • Idræt C
  • Ingen givet
  • 13
  • 1889
  • PDF

Zumba og styrketræning/fitness | Træningsprojekt

Træningsprojekt om at øge ens kondital vha. fitness (styrketræning og zumba).

Indhold

Indledning
Hvorfor har du valgt det valgte emne og hvorfor er det relevant
Teori: Valg af test og træningsformer
Hvordan er programmet opbygget og hvad har været fokus
Hvorfor har du trænet som du har trænet
Forklar testformer
Konklusion og evaluering
Har det været relevant at lave et træningprojekt?
Hvorfor har man fra ministeriets side valgt at man på idræt c niveau skal lave et træningsprojekt?
Hvad har dit udbytte været og kunne du tænke sig at fortsætte?
Kildeliste
Oversigt over forløbet

Uddrag

Indledning
I idræt har vi gennemført 8 ugers træningsprojekt, med udgangspunkt, at øge vores kondital, inden for forskellige træningsformer.

Hvorfor har du valgt det valgte emne, og hvorfor er det relevant?
Jeg har primært beskæftiget mig med fitness (styrketræning og zumba), men derudover har jeg også løbet og cyklet og gået ture. Udover det, har jeg også danset zumba i idrætstimerne. Det er relevant, eftersom træningen forbedrer ens kondition og udholdenhed. Jeg har i langt tid trænet fitness, og det er derfor oplagt for mig, at fortsætte med fitness, men jeg har dog ændret min træning en del, for at skabe mere variation, så træningen ikke går hen og bliver ens formet. Mit udgangspunkt har primært været at forbedre min kondition, så jeg hele tiden er i stand til at kunne træne i længere tid, end det jeg normalt er vant til.

Teori: valg af test og træningsformer
- Hvordan er programmet opbygget og hvad har været fokus?
Som tidligere nævnt, består mit program primært af løb og styrke træning samt zumba, men jeg har også udført andre aktiviteter ind imellem så som cykling og gåture. I fitness har jeg et program som jeg følger og har fulgt al den tid jeg har trænet. Træningen er således opbygget, at jeg starter med opvarmning, hvor jeg går i et hurtigt tempo i 15 til 20 min, hvor efter jeg løber i 10min. Opvarmningen hæver kropstemperaturen, det er især vigtig i muskler og led, eftersom jeg derefter styrketræner. For at undgå skader, er det derfor meget vigtigt med at starte med en god omgang opvarmning, så præsentationsevnen øges og kroppen bliver indstillet på den efterfølgende træning. Mit program går ud på, at træne 3x30 på forskellige maskiner, så man får trænet hele kroppen skiftevis. Jeg starter med at træne arme, hvorefter jeg holder en pause og træner lår. Derefter tager jeg 30 mavebøjninger, og holder en kort pause, sådan skifter jeg med at træne, ryg, legge, skuldre, bryst og balder. Derefter strækker jeg ud, med at lave helt almindelige strækøvelser. Jeg dansede zumba i idrætstimerne til at starte med, men valgte derefter at starte på et rigtigt hold, eftersom træningen i idrætstimerne var meget fangende og samtidig var det en sjov måde at motionere på... Køb adgang for at læse mere

Zumba og styrketræning/fitness | Træningsprojekt

[1]
Bedømmelser
  • 28-10-2011
    den kan godt bruges, dog mangler der lidt ellers fint