Idrætsprojekt om løb

 • STX 3.g
 • Idræt C
 • 12
 • 10
 • 3132
 • PDF

Træningsprojekt: Idrætsprojekt om løb

Idrætsprojekt (træningsprojekt) fra 3.g i idræt c om løb.

Formålet med idrætsprojektet:
Træningsprojektet på niveau C foregår over 10 uger, og handler om en selvvalgt sportsgren. Jeg har valgt at mit projekt skal handle om løb, fordi jeg synes det er en god måde at få motion på. Jeg løber engang imellem i forvejen, men da jeg for det meste træner i fitnesscenter kombinerer jeg det også med andet sport. Løb er en nem og praktisk måde at få motion på i hverdagen, det er også en dejlig måde at få luft på og er afstressende.

I løb bruger man den større muskelgruppe (benene), der forbedrer kredsløbet og jeg ønsker derfor at forbedrer min kredsløbskondition. I løb vil fokusere på distancen 5 km. og på coopertest, som jeg vil tage i starten af projektet og i slutningen. Jeg vil både løbe udendørs, men også løbe indenfor da jeg træner i fitnesscenter. Mine resultater fra henholdsvis løb udenfor og på løbebånd, vil være forskellige og det vil jeg selvfølgelig være opmærksom på.

Mit mål er at forbedre min tid på 5 km. Hvor jeg i starten af forløbet løb den på ca. 30 min. Vil jeg gerne forbedre mig til 25 min. I coopertesten hvor jeg i starten løb 2250 m. vil jeg gerne komme op og løbe omkring 2400 m, som jeg håber, er et realistisk mål.

Jeg vil fører en træningsdagbog over de 10 uger forløbet varer, og her vil jeg skrive al den motion jeg har dyrket. Her vil det også kunne ses at jeg supplerer mit løb med anden slags træning, bl.a. styrketræning og cykling.

Indhold

Indhold:
Indledning/formål
Metoder
Teori
Diskussion
Arbejdskravs analyse
Konklusion og evaluering
Litteraturliste
Træningsdagbog

Uddrag

Metoder:
I mit projekt om løb, vil mit fokus være at forbedre min kondition.
Mit træningsprojekt er simpelt opbygget og ikke et eliteprogram da jeg ikke skal træne mig op til en stor konkurrence, men dog stadig se forbedringer. Jeg vil løbe ca. et par gange om ugen, men også supplerer det med anden træning. Jeg håber både på forandringer der kan ses, men også at jeg selv kan mærke at jeg er kommet i bedre form.
Min træning er primært selvtræning, og dette kan jeg sagtens klare da jeg har meget selvdisciplin og er vant til at dyrke motion. Jeg har altid dyrket motion, og motion (især svømning), har altid været en stor del af min hverdag. Jeg er derfor vokset op med at motion er en del af dagligdagen, og jeg ser det derfor som en vigtig ting. Jeg kan sagtens mærke forskel hvis jeg ikke har fået trænet i en uge, hvis jeg f.eks. har været syg. Jeg har slet ikke det samme overskud, for motion øger ens energiniveau og det kan jeg sagtens mærke.
En vigtig ting for mig når jeg skal løbe, er at jeg hører musik. Jeg har noget forskelligt musik som passer godt til det tempo jeg løber i, og når jeg hører musik lukker jeg alt andet ude og kan derfor også koncentrer og fokuserer meget bedre. Musikken er også med til at motivere mig, både at jeg... Køb adgang for at læse mere

Idrætsprojekt om løb

[11]
Bedømmelser
 • 19-11-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Download den, hvis du er i tvivl om hvordan du skal komme igang med dit idrætsprojekt, eller egentlig bare hvis du er en luddoven studerende.
 • 25-02-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  God opgave, dog med nogle mangler, bl.a. i teori-delen, som jeg ikke synes var uddybende nok.
 • 09-11-2014
  Den er god til inspiration
 • 05-11-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Okay inspiration, men vil ikke være et 12-tal hos min lærer