Idrætrapport i 3.g: Coopertest

 • STX 3.g
 • Idræt C
 • 12
 • 8
 • 2345
 • PDF

Idrætrapport i 3.g: Coopertest

Den obligatoriske idrætsrapport i 3.g STX. Er lavet ud fra formålet om at forbedre ens resultat i en coopertest.

Den obligatoriske idrætsrapport i 3.g STX.

Formål:
Formålet med dette træningsforløb har været, at forbedre mig inden for en selvvalgt disciplin inden for idræt. Mit individuelle mål blev at forbedre min præstation under en cooperstest; med andre ord, at forbedre mit kondital.

Indhold

Formål
Præsentation af træningsprogrammet
Arbejdskravsanalys
Begrundelse for valg af test
Ernæringsanbefalinger
Evaluering
Litteraturliste

Uddrag

Præsentation af træningsprogrammet
Mit overordnet mål var at forbedre mit kondital via konditionstræning, og til sidst lave en afsluttende test, der kunne påvise at mit kondital blev forbedret over de løbende uger af træningsfasen. Til dette udvalgte jeg to løberuter. En på godt 4-5km, hvilket jeg løb i idrætsmodulerne i skolen, og en på 3km som jeg løb i min fritid to gange om ugen. I takt med træningsforløbets udvikling optimerede jeg intensiteterne på disse løberuter i takt med, at jeg kom i bedre form hvilket også kan udledes af træningsdagbogen.

Under forløbet lagde jeg stor vægt på at løberuterne kunne løbes kontinuerligt, altså uden pauser. Dette gjorde jeg med henblik på coopertesten, hvor kontinuerligt løb er at foretrække, da man uden pauser forbedre sit resultat. Kredsløbskondition og stofskiftekondition var hovedsagligst de to former for træning jeg brugte, da disse hjælper med at maksimere evnen til at løbe langt under en coopertest og dermed forbedre min kondition og kondital. For at overholde mit træningsprogram, havde jeg en træningsdagbog, hvori jeg ajourførte, de dage jeg trænede. Dette gav mig motivation til at træne, da jeg havde en plan der skulle overholdes, med mindst 3 løbeture om ugen. Udover dette spillede jeg også noget ”hygge” fodbold en gang om ugen med nogle venner. Dette har jeg dog ikke indført i min træningsdagbog, da vi bare spillede kamp hele tiden og ikke lavede nogen former for løbe- eller styrketræning. Dog har dette hjulpet min anaerobe effekt, da meget spurt og eksplosive løb blev brugt under disse fodboldkampe.

Arbejdskravsanalyse
For at forstå hvorfor jeg valgte konditionstræning til at forbedre mine evner under en coopertest, er ...

---

Begrundelse for valg af test
Jeg valgte coopertesten, da denne test meget godt illustrerer form og kondital. Ved coopertesten skal man presse sig selv til det yderste, men samtidig disponere sit løb, hvilket jeg synes var en god kombination af discipliner inden for idrætten. Man skal kunne lægge en strategi idet man løber, ved at føle om hvorvidt tempoet, man løber i, er for højt eller for lavt og dette appellerede til mig. Ydermere var denne disciplin ideel for mig, da jeg ikke har dyrket fast motion i 3 år og derfor gerne... Køb adgang for at læse mere

Idrætrapport i 3.g: Coopertest

[5]
Bedømmelser
 • 27-11-2011
  en dejlig hjælp og inspiration til min egen idrætsrapport
 • 14-03-2012
  Givet af Lærerstuderende på 2. år
  God og viser hvad der skal med i sådan en rapport
 • 08-02-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  God opgave..........
 • 16-10-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Det er vildt gooodt!