Emneopgave om hydropolitik i Mellemøsten | NF

Emneopgave om hydropolitik i Mellemøsten | NF

Denne korte emneopgave handler om Jordanfloden og hydropolitik i Mellemøsten. Opgaven er skrevet i geografi i den naturvidenskabelige faggruppe. Vi fokuserer på floden Jordan og Israels brug af vandressourcer.

Uddrag

Jeg har valgt floden Jordan, som er en flod på 260 kilometer i Libanon, Israel og Jordan. Den har sin kilde i en sø, der hedder Genesaret sø, som er en ferskvandssø, der er på vestsiden af Antilibanan, og den gennemløber Hule Sø og Tiberias Sø og udmunder 394 meter under havoverfladen sydpå i Det Døde Hav, som er en saltsø. Jordanfloden er regionens vigtigste ferskvandsressource. Den udgør grænsen mellem Jordan i øst og Israel og Vestbredden, der ligger i vest. Se billedet på næste side.

Langt hovedparten af den israelske vandforsyning kommer fra vandressourcer i besatte områder eller vandressourcer, som Israel deler med de arabiske naboer. Og der er bestemt ikke tale om noget retfærdig bytteforhold, som umiddelbart kan ses ved, at Israel bruger mere end dobbelt så meget vand fra Jordanfloden, som Jordan selv, mens palæstinenserne slet ikke har nogen adgang til flodens vand, selvom hele Vestbredden grænser op til den.

Israelerne har næsten tømt den nedre del af Jordanfloden ved at kanaliserer nogle store mængder vand fra floden ned til de rigtig tørre egne i den sydlige del af Israel, og det skyldes at Israel bruger omkring 25 % mere vand end ressourcerne kan bære, og dette, at Israel begyndte... Køb adgang for at læse mere

Emneopgave om hydropolitik i Mellemøsten | NF

[2]
Bedømmelser
  • 24-05-2013
    god opgave, men ikke så meget det jeg var på udkig efter.
  • 21-10-2009
    Hjalp ikke særligt meget, da den ikke handler om Egypten