Hotel Suset

 • EUD (og HG) 2. år
 • Informationsteknologi C
 • 12
 • 17
 • 6129
 • PDF

Hotel Suset

Opgaven omhandler alle de emner der indgår i IT på HG2 herunder valg af hardware, software samt database.

Problemformulering

Hotel Suset har mange problemer, deres største er problemerne imellem medarbejderne. Der er ingen der har en direkte overordnet og derfor går mange af dem og hakker på hinanden, hvilket ikke passer til den arbejdsfunktion som de har. Dette ses tydeligt i køkkenet og restauranten da overtjeneren og køkkenchefen kun skælder ud på hinanden uden, at få gjort nået ved problemerne, dette kunne være en af lederens nye opgaver, at få rettet op på.
I dag bliver der kun brugt en computer til bogføring, som er fra 1999, hotellet bære præg af, at man næsten ikke tør tage de nye hjælpe midler i brug, der findes i dag.
Bl.a. har de store problemer i receptionen idet der tit bliver rettet i papirerne så man somme tider ikke kan se, hvad der står.
Et andet problem er, at man ikke har styr på, hvornår gæsterne rejser og giver dermed somme tider over bookning af værelser.
Derfor har rengøringspersonalet problemer med at finde ud af, hvilke værelser, der skal gøres rent og hvor mange værelser, der skal gøres rent hver dag.
Et andet sted det halter efter er deres layout af forskellige papirer, nogle gange kunne man ligefrem tro, at der var tale om forskellige hoteller at papiret kom fra.
Idet de ikke har gjort brug af en computer i særlig stort omfang er de heller ikke på Internet, og har derved heller ikke en hjemmeside, hvor folk kunne gå ind og finde dem.

Studienets kommentar

Hyperlinks virker ikke.

Indhold

Indholdsfortegnelse 2
Indledning 3
Problemformulering 3
Organisation 4
Kommunikation 5
Overgangsperiode 6
Database 6
Lageret 7
Layout 7
Uddannelse 7
Hard og software 8
Netværk 9
Brugerrettigheder 9
Internettet 10
Sikkerhed 11
Personale politik 12
Sygedage 13
Regnskab 13
Udviklings muligheder 14
Opfølgningsbesøg 14
Konklusion 15
Synopsis 16
Kildehenvisning 17

Uddrag

Indledning

Svend har kontaktet det firma, hvor jeg er ansat som konsulent idet han mangler nogle nye ideer til at forbedre det hotel som han er blevet den nye leder af, idet han før har haft stor succes på andre hoteller.
Hotel Suset er et gammelt hotel, som har været familie ejet, hvor medarbejderne i de senere år mest selv har stået for driften, men er nu overtaget af nogle penge stærke mænd, der forventer, at det skal komme til at køre noget bedre end det har gjort.
I øjeblikket har de svært ved at tiltrække kunder selvom der for 3 år siden blev opført et stort aktivitetscenter med vandland ca. 3 km. fra hotellet. Deres hovedindtægtskilde har været weekendophold for større eller mindre selskaber, selskabsmiddage, samt i mindre omfang, kroferieophold via en aftale med Dansk Kroferie.
Ellers kører hotellet som et almindeligt hotel med overnattende gæster, der er også gæster som bare kommer for at spise.
Hvert år afholder de en del julearrangementer med mulighed for overnatning.
Hotel Suset ligger med udsigt til vandet for nogle af værelserne, med 5 købstæder indenfor en radius af 50 km. Udover restauranten forefindes der også en bar på hotellet og der er også room service på værelserne. Samt udlejning af videobånd og telefon på værelserne... Køb adgang for at læse mere

Hotel Suset

[51]
Bedømmelser
 • 29-01-2015
  Givet af HF-elev på 1. år
  Som helhed, er den rigtig god og det hjalp mig med at se det hele fra en anden vinkel. Den del der gav mig mest inspiration, var (Brugerrettigheder, Lageret og overgangsperioden) Af mangler savner jeg noget mere teori som vi har lært fra bogen. (Leavitt, Maslow, McGregor, Herzberg og Schein) og jeg savner rigtig meget, noget mere markedsføring (promotion) Mvh. Ole
 • 29-04-2010
  Opgaven er overskuelig og uddybende. Der er mange fine detaljer beskrevet både i problemløsning, men også i indledningen. Man får en klar fornemmelse af hvad problematikken for opgaven er. Jeg finder kun nogle ganske få "aber dabei" og det er ved formuleringer og stavefejl, det første kan være af geografiske årsager. Men det virker på igen måde meningsforstyrrende.
 • 25-04-2016
  Givet af EUX-elev på Grundforløb
  Super fin opgave ! Dog mangler der adgang til diverse hyperlinks - er det muligt at sende dem på mail?? Hvis ja, så er mail Barsooe11@gmail.com tak
 • 12-02-2016
  Givet af 1.g'er på STX
  Rigtig god opgave, men en skam at jeg ikke kan komme ind på de forskellige hyperlinks og bilag. Er der mulighed for at du kan sende det til mig? :)