Helle Helles Forfatterskab - Biografi

Se flere bedømmelser 3,67 3,67 3,67 3,67 3,67 3,67 (3 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HHX 2. år

Fag

Dansk A

Karakter

Ingen givet

Antal sider

5

Antal ord

1551

Filformat

PDF

Helle Helles Forfatterskab - Biografi

"Sorte huller og eksistentielle blindgyder - intro til forfatterskabet". Opgaven indeholder en præsentation af Helle Helles forfatterskab med fokus på bl.a. hendes sprogbrug, realisme og "huller" i teksten. Der fremdrages eksempler fra novellesamlingen "Rester" (1996), romanen "Hus og hjem" (1999) og kortprosabogen "Eksempel på liv" (1993).

Studienets kommentar
En virkelig flot og velformuleret opgave! Opgaven kan bruges som en introduktion til Helle Helles forfatterskab, tematikker og skrivestil. Eleven bygger sin præsentation op omkring små bidder af analyser fra Helles romaner og noveller, så pointerne i opgaven bliver meget konkrete. Opgaven er skrevet i et fejlfrit sprog på et højt niveau. Sådan!

Uddrag
"Historierne er skrabede og ordknappe beretninger om uforløste mennesker, og selvom Helle Helle i novelle efter novelle fremmaner hele repertoiret af mistro, selvoptagethed, hævnlyst, angst og aggressioner sker det aldrig med den brede psykologiske pensel. Der lukkes aldrig for alvor op for aggressionerne i disse spændingsfyldte, til tider uhyggelige historier, hvor personerne underspiller og skjuler deres hensigter med hinanden.

Helle Helles store fortællermæssige styrke er netop den måde, hvorpå hun i teksterne lader konfliktstoffet - resterne mellem personerne - leve som små uudtalte og næsten usynlige vibrationer."... [læs mere nu]