Habibti min elskede

  • STX 3.g
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1521
  • PDF

Kortfilmsanalyse: Habibti min elskede

Filmanalyse af kortfilmen "Habibti min elskede" fra 2002, som er instrueret af Pernille Fischer Christensen. I analysen benyttes aktantmodellen.

Lærers kommentar

Indledningen er ok, men indeholder lidt for mange irrelevante detaljer (navne på skuespillere, nomineringer og priser bør udelades). Kommafejl er ikke rettet. God analyse og fortolkning.

Studienets kommentar

Hvis opgaven skulle have haft 12, skulle den have været mere tekstnær. Det vil sige, at der skulle være flere konkrete citater fra filmen til at understøtte punkterne i analysen.

Uddrag

Den 30 minutter lange novellefilm Habibti min elskede er instrueret af den danske instruktør Pernille Fischer Christensen i 2002. Ordet ”habibti” der indgår i filmens titel kan oversættes med det danske ”min elskede” som også indgår i titlen. Således får filmen både den danske og den muslimske dimension med. Filmen, hvis vigtigste karakterer bliver spillet af Nadja Hawwa Vissing, Ahmed H. Temsamani, Kristian Ibler og Ansar Yawar, vandt prisen Bedste Novellefilm på Odense Filmfestival samme år som den havde premiere.

Habibti min elskede handler om den unge muslimske medicinstuderende Zahra der forsøger at få sit tosidige liv til at gå op i en højere enhed. På den ene side står hendes far og bror der forsøger at danne rammerne for hendes tilværelse der skal opfylde kravene til hvordan en muslimsk kvinde skal begå sig i samfundet, og på den anden side står hendes danske kæreste, Mads, der forsøger at trække hende i en helt anden retning hvor frihed er det bærende element. Da Zahras far finder ud af at Zahra er gravid, afsløres samtidig også hendes forhold til hendes danske kæreste og hun udstødes af familien, og kæmper en kamp for på den ene side at bevare forholdet til sin kæreste og opnå accept og tilgivelse fra familiens side. Situationen eskalerer da Zahra, i et forsøg på at komme i kontakt med sin far, får tæsk af sin bror med det argument at hun gør familien til grin i den ghetto hvor de bor. I en form for hjælpeløshed beslutter Zahra sig for at få foretaget en abort, men med denne beslutning bryder hun med sin kæreste der reagerer voldsomt på hendes afhængighed og... Køb adgang for at læse mere

Habibti min elskede

[1]
Bedømmelser
  • 17-05-2011
    Okay opgave, men vær mere tekstnær

Materialer relateret til Habibti min elskede.